• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Επιληψία και η απειλή της άνοιας

Επιληψία και η απειλή της άνοιας

Ιατρική κλινική εμπειρία, νέες έρευνες και καταγραφές έχουν δείξει μια ιδιαίτερη πικρή αλήθεια. Συγκεκριμένα μια διαρκής ακόμη και με παροδικές διακοπές ύπαρξη των επιληπτικών κρίσεων, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο δημιουργίας και επιτάχυνσης μιας ήδη πιθανής προδιάθεσης για άνοια. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο πληροφοριακό στοιχείο για την αναγκαιότητα της άμεσης θεραπείας όλων των επιληπτικών συνδρόμων, ιδιαίτερα όταν αυτά εμφανίζονται στην μέση ή και μεγάλη ηλικία, όπου υπάρχει και ο κίνδυνος αυξημένης συνοσηρότητας με άλλες επικίνδυνες προς την κατεύθυνση αυτή ασθένειες. Τυπικά παραδείγματα οι θυρεοειδοπάθειες, ο διαβήτης , ή διάφορα άλλα νοσήματα.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πόσο διαρκεί η υπνοβασία;
Ένα ουσιώδες σύμπτωμα της υπνοβασίας που πρέπει να ερευνάται είναι η διάρκεια της. Περισσότερα...



Πόσο παθολογικός είναι ο τρόμος της στάσης;
Ο τρόμος της στάσης, όταν δεν υπάρχει στην ηρεμία, αλλά όταν το άκρο είναι χαλαρό και κατά την αρχή της κίνησης λειτουργεί με μεγάλη συχνότητα έως δεκατέσσερα δευτερόλεπτα, είναι κυρίως μια μορφή αυξημένου τρόμου, σύγχυσης και ψυχολογικής έντασης Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit