• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Θυμός, επίθεση, εγκεφαλογράφημα

Θυμός, επίθεση, εγκεφαλογράφημα

Σε καταστάσεις κοινωνικής ή οικογενειακής έντασης εμφανίζονται κρίσεις αυξημένης οργής με επιθετικές τάσεις κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας. Ακόμη πιο τακτικά και έντονα είναι αυτά τα χαρακτηριστικά όταν παραμένουν για καιρό χωρίς έλεγχο και ιατρική συμβουλή. Η εμφάνιση τους έχει να κάνει αμιγώς με δυσλειτουργίες εγκεφαλικών κυκλωμάτων που ρυθμίζουν αυτά τα πλαίσια συμπεριφοράς και σήμερα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα για να ελεγχθούν από τους νευρολόγους κατάλληλα και επαρκώς. Πάντως στη βάση της δυσλειτουργίας αυτών των κυκλωμάτων υπάρχουν επιληπτικές εκφορτώσεις εγκεφαλικών κυττάρων λόγω ελαττωμένου οξυγόνου συνέπεια παθολογικού εγκεφαλικού μεταβολισμού.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι κινήσεις στο λαιμό και τα νευρολογικά νοσήματα
Μια σειρά από νευρολογικά νοσήματα, διαφόρων ειδών από πολύ ελαφριά αλλά και ιδιαίτερα σοβαρά, πολύ τακτικά έχουν να κάνουν με τις κινήσεις των μυϊκών ιστών της περιοχής του τραχήλου και του αυχένα Περισσότερα...



Τι είναι η ακαθησία;
Η ακαθησία παλιά ήταν ένα σύμπτωμα που το έβλεπε κανείς δύσκολα σε διάφορους ασθενείς Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit