• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο θυμός παραφράζει τον λόγο στην επιληψία

Επιληψία στην χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια.

Ακόμα και σε απλές ίσως ελάχιστες επιληπτικές διαταραχές έχουμε χρόνιες δυσλειτουργίες στα εγκεφαλικά κυκλώματα παραγωγής συντονισμού και εκφοράς λόγου. Εξωγενή ερεθίσματα που προκαλούν θυμό κάνουν τις καταστάσεις αυτές πιο έντονες και διαχρονικά μεγαλώνουν το πρόβλημα, μέχρι σημείου να έχουμε μόνιμες διαταραχές του λόγου. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο άμεσα, ακόμη και στην απλή υποψία να γίνει ο διεξοδικός κλινικοεργαστηριακός έλεγχος για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση της τυχόν επιληπτικής διαταραχής. Απώλεια χρόνου και μη θεραπευτική αντιμετώπιση της κατάστασης σημαίνει μονιμοποίηση του προβλήματος.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι μορφές του στερητικού συνδρόμου
Το στερητικό σύνδρομο εμφανίζεται με διάφορες κλινικές μορφές Περισσότερα...





Γερμίνωμα, υπόφυση και άποιος διαβήτης
To γερμίνωμα είναι ένας όγκος που πολύ τακτικά εμφανίζεται ιδίως γύρω από το τοίχωμα της υπόφυσης και στο έδαφος της τρίτης κοιλίας, προκαλώντας μια ουσιαστική διαταραχή της υποθαλαμικής υποφυσιακής επικοινωνίας και δημιουργεί άποιο διαβήτη με υπερφαγία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit