• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Οι αντιποκίνες είναι μια χαρακτηριστική ομάδα ορμονών σε ότι αφορά τη συγκέντρωση του λίπους στο σώμα. Τα τελευταία χρόνια αυτές οι ορμόνες παρουσιάζουν έντονα ερευνητικό ενδιαφέρον και έχουν αναλυθεί από πολλούς ιατρικούς οργανισμούς, προκειμένου να βρεθεί ο αληθινός τους ρόλος μέσα στον οργανισμό και τι ακριβώς προκαλούν.

Πρόκειται λοιπόν για λιποδιαλυτές ορμόνες που κυκλοφορούν σε όλα τα όργανα, ακόμη και στον εγκέφαλο, από όπου και κατευθύνονται. Έτσι λοιπόν επηρεάζουν κυρίως την υγεία, την όρεξη, τη δραστηριότητα και τις ψυχικές διαθέσεις. Αποτελούν δε έναν κύριο παράγοντα στη δράση του μεταβολισμού και της ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν, οι αντιποκίνες πρέπει να συνεχίσουν να είναι αντικείμενο έρευνας, σε ότι αφορά τις διάφορες ασθένειες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η παράλυση Todd
Είναι μια χαρακτηριστική κατάσταση που συνοδεύει τις επιληπτικές κρίσεις Περισσότερα...

Οι παθήσεις του αμφιβληστροειδούς
Ο αμφιβληστροειδής είναι ένας από τους τρεις χιτώνες του οφθαλμού και ίσως λειτουργικά και ανατομικά ο σπουδαιότερος, διότι πάνω στη σύνθεση αυτού του χιτώνα βασίζεται όλη η οπτική αντίληψη και η σύλληψη της οπτικής εικόνας από το περιβάλλον προς τον ασθενή Περισσότερα...Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo