• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Οι αντιποκίνες είναι μια χαρακτηριστική ομάδα ορμονών σε ότι αφορά τη συγκέντρωση του λίπους στο σώμα. Τα τελευταία χρόνια αυτές οι ορμόνες παρουσιάζουν έντονα ερευνητικό ενδιαφέρον και έχουν αναλυθεί από πολλούς ιατρικούς οργανισμούς, προκειμένου να βρεθεί ο αληθινός τους ρόλος μέσα στον οργανισμό και τι ακριβώς προκαλούν.

Πρόκειται λοιπόν για λιποδιαλυτές ορμόνες που κυκλοφορούν σε όλα τα όργανα, ακόμη και στον εγκέφαλο, από όπου και κατευθύνονται. Έτσι λοιπόν επηρεάζουν κυρίως την υγεία, την όρεξη, τη δραστηριότητα και τις ψυχικές διαθέσεις. Αποτελούν δε έναν κύριο παράγοντα στη δράση του μεταβολισμού και της ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν, οι αντιποκίνες πρέπει να συνεχίσουν να είναι αντικείμενο έρευνας, σε ότι αφορά τις διάφορες ασθένειες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώραΤο πρόβλημα με τις ακούσιες κινήσεις
Οι ακούσιες κινήσεις είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να έρθει απότομα και να συμβεί με ένα σημείο ή με πολλά του σώματος, συμμετρικά και ασύμμετρα Περισσότερα...Είναι οι ημικρανίες με αύρα, επιληπτικές κρίσεις;
Οι ημικρανίες με αύρα είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουν όλοι οι νευρολόγοι, σχεδόν σε καθημερινή βάση Περισσότερα...Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 4/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo