• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Δημιουργία, συμπεριφορά, περιβάλλον

Δημιουργία, συμπεριφορά, περιβάλλον

Δημιουργία, συμπεριφορά, περιβάλλον

Το περιβάλλον και τα άτομα είναι δυο ουσιαστικοί παράγοντες που «βοηθούν» στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, έτσι ώστε να αυξάνεται δημιουργικά η παραγωγή του ανθρώπου.

Η δημιουργικότητα σήμερα από ότι φαίνεται είναι η μόνη λύση στα όλα προβλήματα που παρουσιάζονται και για αυτό πρέπει κανείς να γνωρίζει καλά τις πηγές του, τις δυνατότητες του και τον τρόπο να θεραπεύσει κανείς τις τυχόν «αδυναμίες» που παρουσιάζει.

Ότι αφορά τη δημιουργικότητα είναι απαραίτητη μια οργάνωση τέτοια που να επιτρέπει στον άνθρωπο να επηρεάζεται επί τα βελτίω όσο γίνεται από το περιβάλλον και να έχει και τη σωστή επαφή με αυτό, είτε είναι πράγματα είτε καταστάσεις, είτε άνθρωποι.

Εκεί βέβαια πολλές φορές είναι δύσκολο να τοποθετηθεί κανείς από μόνο τους, γιατί δεν υπάρχει το ανάλογο ισότιμο σε αυτοκριτική ή δυνατότητα και χρειάζεται τη βοήθεια και έναν ειδικό.

Ειδικοί ψυχολόγοι , ψυχίατροι μπορούν έντονα να εντοπίσουν τις «τρύπες» που υπάρχουν, να τις καλύψουν με τις κατάλληλες συμβουλές, να κάνουν τις σωστές εξετάσεις εάν χρειάζεται, προκειμένου να αποκλειστεί και ο οργανικός παράγοντας ή να δοθεί θεραπευτική αγωγή προς αυτό.

Τυπικό παράδειγμα σε αυτό είναι οι κρυφοεπιληπτικές κρίσεις που ορισμένες φορές εμφανίζονται σαν διαταραχή της συμπεριφοράς, ενώ έχουμε μια αμιγή πάθηση.

Δηλαδή, χρειάζεται ένας εκτεταμένος νευροφυσιολογικός έλεγχος για αυτούς που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοση τους και πάνω σε αυτό να στηριχτεί μια υποστηρικτική αγωγή με ταυτόχρονη συμβουλευτική παρατήρηση για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα από την όλη διαδικασία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διαταραχές συνείδησης κατά την «ανόρθωση»
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, πάρα πολύς κόσμος υποφέρει, και το έχουμε διαπιστώσει και εδώ στη Βιονευρολογική, από διαταραχές της συνείδησης του μέχρι πλήρη απώλεια της, κατά την απότομη «ανόρθωση» ή όταν είναι ξαπλωμένος ή ακόμη και όταν κάθεται Περισσότερα...



H «ξεχασμένη» βαρηκοΐα
Πρόκειται για μια μορφή νευροαισθητηριακής βαρηκοΐας, η οποία σχεδόν ασυνείδητα υπάρχει τις περισσότερες φορές από την παιδική ηλικία, χωρίς να προκαλεί διαμαρτυρία των ασθενών Περισσότερα...



Η μνήμη και η κοινωνική ανάπτυξη
Η μνήμη, κατά κύριο λόγο, τουλάχιστον στα σπονδυλωτά ζώα και στους ανθρώπους, λειτουργεί σαν στιγμιαία και διαρκής Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit