• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας;

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας;

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας;

Το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο μιας προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας είναι η σχεδόν ταυτόχρονη διαταραχή γνωστικών και κινητικών ικανοτήτων.

Αυτή η ασθένεια κατά κύριο λόγο εμφανίζεται σιγά σιγά, αλλά έχει γρήγορη πορεία και κυρίως προσβάλλει αδύναμα άτομα ή άτομα που πάσχουν από άλλες ασθένειες ή αρρώστιες που προσβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως είναι το Aids, ή κάνουν χρόνιες θεραπείες, όπως π.χ. οι χημειοθεραπείες.

Πέραν από τις κινητικές και γνωστικές διαταραχές όμως, η λευκοεγκεφαλοπάθεια μπορεί να «συνοδεύει» και άλλες λειτουργικές ανωμαλίες, κυρίως την εγκεφαλική δυσλειτουργία.

Η προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια και οι προεκτάσεις της καθώς και η συμπτωματολογία της εξετάζονται πλέον «κάθε μέρα» από τις νευροεπιστήμες, διότι αυτή η ασθένεια αποτελεί ένα πρόβλημα που σχεδόν μόλις έχει ανακαλυφθεί∙ ακόμη «τρέχει» και όσον αφορά την κλινική της εικόνα κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς εξελίσσεται με σιγουριά.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλικά επεισόδια με τη μορφή παροδικών ισχαιμικών
Τα παροδικά ισχαιμικά επεισόδια είναι πάρα πολύ τακτικά και ιδιαίτερα σε ανθρώπους μέσης και προχωρημένης ηλικίας Περισσότερα...



Κώφωση και σφύριγμα στο αυτί προδιαθέτουν από την παιδική ηλικία
Οι εμβοές στο αυτί, η κώφωση ή ακόμα και ο ίλιγγος είναι ένα «βάσανο» που ταλαιπωρεί χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια Έλληνες. Βέβαια ποικίλει η ένταση και η συχνότητα εμφάνισης τους, από άτομο σε άτομο, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα των νευρολόγων και ωτορινολαρυγγολόγων. Περισσότερα...



Πότε προσδιορίζουμε το «αντιπηκτικό του λύκου»;
Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο τακτικά γίνεται ο εργαστηριακός προσδιορισμός του «αντιπηκτικού του λύκου» Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit