• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H σκλήρυνση κατά πλάκας δεν επιτρέπει ψυχική ένταση

H σκλήρυνση κατά πλάκας δεν επιτρέπει ψυχική ένταση

H σκλήρυνση κατά πλάκας δεν επιτρέπει ψυχική ένταση

Σε καθημερινή βάση στον καθένα από εμάς, όταν κάνουμε μια ερώτηση «μα έπρεπε να θυμώσεις;», η απάντηση είναι ότι δεν μπορούσα να το αποφύγω.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, στη σκλήρυνση κατά πλάκας η απάντηση αυτή είναι περιττή. Οφείλει ο πάσχων να αποφύγει οποιαδήποτε ψυχική ένταση. Δε χωράει σε αυτό το σημείο καμιά δικαιολογία. Σκλήρυνση κατά πλάκας και ψυχικές εντάσεις δεν πάνε μαζί.

Πριν από πολλά χρόνια, στη Βιονευρολογική σε μια έρευνα που κάναμε στους δικούς μας ασθενείς διαπιστώσαμε σε ποσοστό πάνω από 68% ότι η πρώτη έναρξη της συμπτωματολογίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας ήρθε μετά από ένα έντονο στρεσογόνο γεγονός.

Επίσης από την εμπειρία μας στη Βιονευρολογική έχουμε καταλάβει ότι, επιβάλλοντας ηρεμία εσωτερικά ή εξωτερικά στους ασθενείς, έχουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό θεραπευτικής επιτυχίας και με τεράστια οικονομία φαρμάκων και κοινωνικού στρες.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να τονίσουμε ότι από τη στιγμή της διάγνωσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, η ηρεμία σε κάθε έκφραση της ζωής του ασθενούς είναι προϋπόθεση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι πόνοι της μέσης
Οι χειρότεροι διαγνωστικά πόνοι προς έρευνα για έναν οποιοδήποτε γιατρό είναι αυτοί της μέσης Περισσότερα...





Πλένω, σκουπίζω άρα υπάρχω
Η κλασσική μορφή ψυχαναγκασμού, από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, είναι αυτή που γεννάει μια ακατανίκητη σκέψη και τάση επιβολής συνεχούς καθαριότητας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit