• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ερυθηματώδης λύκος μετά από νευρολογική διάγνωση

Ερυθηματώδης λύκος μετά από νευρολογική διάγνωση

Ερυθηματώδης λύκος μετά από νευρολογική διάγνωση

Έχουμε δει στη Βιονευρολογική το κεντρικό νευρικό σύστημα προσβάλλεται τακτικά από τον ερυθηματώδη λύκο, με αποτέλεσμα να περιπλέκει τη διαγνωστική και θεραπευτική αγωγή.

Πάντως, είναι κάτι που πρέπει έγκαιρα, παρόλες τις διαγνωστικές δυσκολίες που παρουσιάζονται, να το χειριστεί ο κλινικός γιατρός, έτσι ώστε να δώσει την κατάλληλη αγωγή.

Το ευχάριστο είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις σήμερα ο ερυθηματώδης λύκος δέχεται σε μεγάλο βαθμό μια θεραπευτική αγωγή που μπορεί να φτάσει και στο στάδιο της αποθεραπείας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όμως από την αρχή της διάγνωσης και πριν δοθεί η αγωγή, διότι στις περισσότερες φορές η διάγνωση του ερυθηματώδους λύκου έρχεται μετά από διάγνωση και θεραπεία ενός νευρολογικού συμβάντος, έτσι που να ακολουθεί μια «δευτερογενή» προσπάθεια αντιμετώπισης του, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ουσία σε ότι αφορά τη θεραπεία.

Ο ερυθηματώδης λύκος είναι μια τακτική αρρώστια που μπορεί εύκολα να ξεκινήσει σε ανοσολογικά προδιατεθειμένα άτομα που περιβαλλοντολογικοί παράγοντες με μεγάλη ένταση και πολλές φορές γρήγορη εξέλιξη συμβάλλουν αρνητικά.

Δεν υπάρχει πάντα άφθονος χρόνος, προκειμένου κανείς να κάνει διαγνωστικούς συνδυασμούς ή να περιμένει αποτελέσματα, κάνοντας εξετάσεις, για να κάνει το επόμενο διαγνωστικό βήμα. Πρέπει έγκαιρα και σωστά να ξεκινήσουν όλα μαζί από την αρχή, δίνοντας διάγνωση και θεραπευτική λύση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πότε αρχίζει ο πόνος;
Το πότε αρχίζει ο πόνος είναι ίσως η δυσκολότερη φάση συνεννόησης μεταξύ γιατρού και ασθενή Περισσότερα...



Μπορεί το ποδόσφαιρο να προκαλέσει κακώσεις στον εγκέφαλο;
Εξατομικευμένα τα οστά του κρανίου, παρά την παρόμοια σύνθεση τους, διαφέρουν από άτομο σε άτομο Περισσότερα...



Ερπητική εγκεφαλίτιδα και θεραπεία
Στις περιπτώσεις που υπάρχει μία ερπητική εγκεφαλίτιδα, ακόμη και μόνο σαν υπόνοια, πρέπει να αρχίσει μία άμεση θεραπεία. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit