• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ρευματοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια

Ρευματοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια

Ρευματοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια

Ξέρουμε ήδη από πολύ νωρίς ότι οι ρευματοπάθειες είναι προβλήματα των οστών, των αρθρώσεων, μερικές φορές των μυών και γενικά έχουν να κάνουν με την κίνηση και δυσκολεύουν πολύ τους ανθρώπους, σε ότι αφορά την εκτέλεση κάποιων κινήσεων, εφόσον είναι σε προχωρημένα στάδια.

Πέραν όμως από αυτό, οι ρευματοπάθειες, όπως έχουμε δει επανειλημμένα και στη Βιονευρολογική, αποτελούν ένα παράγοντα κινδύνου, όταν αυτές εξαπλώνονται σε άλλα συστήματα, όπως π.χ. κατευθείαν στον εγκέφαλο ή και στην καρδιά ή και μόνο στην καρδιά.

Μια «ρευματοπάθεια» της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει όλες εκείνες τις καρδιακές λειτουργίες, που με τη σειρά τους να δημιουργήσουν αγγειακά προβλήματα, που θα τρέφουν τα ανάλογα αγγειακά επεισόδια στον εγκέφαλο.

Πρωταρχικός ρόλος σε κάθε ρευματοπάθεια είναι και ο εκτενής έλεγχος του νευρικού συστήματος, προκειμένου να γίνει η πρόληψη για κάτι τέτοιο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Υπερευαισθησία στους ήχους
Ένα πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, σε ότι αφορά την υπεραισθησία στους ήχους, είναι αντικείμενο της νευρολογίας και της ψυχιατρικής μαζί με τη συμβουλή του ωτορινολαρυγγολόγου Περισσότερα...



Ελεύθερη βούληση ή αυταπάτη;
Το δίλλημα που προέκυψε από τις έρευνες νευροεπιστημόνων των τελευταίων τριάντα ετών είναι μεγάλο· έχει ο άνθρωπος ελεύθερη βούληση ή πρόκειται για αυταπάτη; Αυτό το ερώτημα αναπτύχθηκε μετά την πιστοποίηση ότι στον εγκέφαλο πριν από μια ενσυνείδητη κίνηση υπάρχει ένα δυναμικό προετοιμασίας της κίνησης αυτής, ανεξάρτητο από τη συνείδηση Περισσότερα...



Ινομυαλγία και τρόπος ζωής
Η ινομυαλγία είναι μία δυσάρεστη κατάσταση που απαιτεί ειδική ιατρική βοήθεια από έμπειρο γιατρό με γνώση τέτοιων καταστάσεων και δυνατότητα αντιμετώπισης της ιατροφαρμακευτικά. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit