• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μια μικρή ζάλη, ένα μικρό έμβολο

Μια μικρή ζάλη, ένα μικρό έμβολο

Μια μικρή ζάλη, ένα μικρό έμβολο

Ιδιαίτερα σε προχωρημένες ηλικίες, πάρα πολύ τακτικά συμβαίνει να δεχόμαστε «επιθέσεις» από επεισόδια ζάλης, πολλές φορές με τάση για πτώση.

Είναι πάρα πολλοί ασθενείς που έρχονται στη Βιονευρολογική να παραπονεθούν για τέτοια προβλήματα, τα οποία πολλές φορές έχουν σε καθημερινή βάση.

Γνωρίζοντας ότι τα εγκεφαλικά αγγεία έχουν πολύ μικρή διάμετρο και σε κάποιες ηλικίες προχωρημένο βαθμό αρτηριοσκλήρωση, πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να υπολογίζουμε πάντα ότι έχουμε κατά κανόνα να κάνουμε με μικρά έμβολα  που συμβαίνουν στη μια ή στην άλλη θέση του εγκεφάλου και δημιουργούν διάφορα προβλήματα.

Όταν θα συμβεί κάτι τέτοιο και ιδιαίτερα όταν ο ασθενής παραπονείται τακτικότερα για αυτού του είδους καταστάσεις, τότε είναι αναγκαίο να λαμβάνει κανείς πιο τακτικά πρόνοια και να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα το δυνατόν γρηγορότερα.

Τι σημαίνει λύση του προβλήματος; Η λύση είναι γρήγορη εξέταση από νευρολόγο για την εκτίμηση της γενικής κατάστασης και μετά εκτεταμένες εξετάσεις και κυρίως εργαστηριακές, προκειμένου να εντοπιστεί το εύρος του προβλήματος.

Βέβαια, μπορεί κανείς να θέσει το εύλογο ερώτημα για κάθε τέτοια περίπτωση αν γίνονται εξετάσεις. Το έξοδο είναι δαπανηρό και χρονοβόρο, όμως αν κανένας θέλει ένα προσδόκιμο ηλικίας και ποιότητας ζωής σε βάθος χρόνου, τότε πρέπει να αναλογιστεί ότι αυτές όλες οι εξετάσεις και τα διάφορα εργαστήρια «εφευρέθηκαν» για αυτό το λόγο.

Έτσι λοιπόν, σε μικρές ζαλάδες που από πίσω τους κρύβονται κυρίως μικρά έμβολα, εγκεφαλικά, οι εξετάσεις πρέπει να γίνονται τακτικά και χωρίς φειδώ. Τα αποτελέσματα στην τελική ευθεία φέρνουν μεγαλύτερη οικονομία χρόνου, χρήματος και σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο και η σημασία παρακολούθησης της πορείας της νόσου
Μπορούμε να πούμε το δύσκολο στην περίπτωση του υπερηωσινοφιλικού συνδρόμου δεν είναι η διάγνωση του με τα σημερινά μέσα που διαθέτουν οι γιατροί, αλλά κυρίως η παρακολούθηση της πορείας του και η τροποποίηση της φαρμακευτικής του αγωγής Περισσότερα...



Alzheimer και συνθετικά πεπτίδια
Η «καινούργια μόδα» της προσπάθειας να βρεθεί κάποιο εμβόλιο για τη νόσο του Alzheimer οδήγησε στην έρευνα για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Περισσότερα...



Πρωτόγονες αντιδράσεις και σοκ
Αρκετές φορές ο εγκέφαλός μας διαθέτει πρωτόγονους μηχανισμούς αντίδρασης οι οποίοι προκαλούν διάφορες μορφές σοκ. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit