• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η «προσήλωση του βλέμματος» και τα ηλεκτροεγκεφαλογραφικά ευρήματα στις εγκεφαλοπάθειες

Η «προσήλωση του βλέμματος» και τα ηλεκτροεγκεφαλογραφικά ευρήματα στις εγκεφαλοπάθειες

Η «προσήλωση του βλέμματος» και τα ηλεκτροεγκεφαλογραφικά ευρήματα στις εγκεφαλοπάθειες

Στη Βιονευρολογική κατά κανόνα κάνουμε εξέταση ρουτίνας την καταγραφή του εικοσιτετράωρου ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος.

Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανάπτυξης που έχουν τα καινούργια διαγνωστικά μέσα και οι μοντέρνοι ηλεκτροεγκεφαλογράφοι, είναι τελείως ανώδυνη και σχετικά εύκολη.

Για αυτό το λόγο και η εφαρμογή της σε διάφορους ασθενείς, ακόμη και σε παιδιά, είναι εύκολη και προσιτή. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρούμε τα ηλεκτροεγκεφαλογραφικά ευρήματα , σε σχέση με τις οπτικές καταγραφές που γίνονται από βιντεοκάμερα.

Εκεί λοιπόν τις περισσότερες φορές έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια ουσιαστική επικοινωνία της «προσήλωσης του βλέμματος» και των παθολογικών εκφορτίσεων του εγκεφαλογραφήματος.

Δηλαδή, αυτό που βλέπουμε κλινικά σαν μια «προσήλωση του βλέμματος», ενίοτε ληθαργικές καταστάσεις και βραδυψυχισμό, το επιβεβαιώνουν ανάλογα κύματα στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Έτσι λοιπόν μπορούμε, με την κλινική πείρα, αρκετές φορές να υποθέσουμε και το κλινικό υπόβαθρο της νόσου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αυτισμός και κοινωνικές επαφές
Η αυτιστική προδιάθεση ενδέχεται να εμφανίζεται ακόμα και ως στοιχείο ενός μηχανισμού που εξελικτικά, λίγο ή πολύ, μπορεί να υπάρχει σε κάθε άτομο. Περισσότερα...



Ινομυαλγία και μικροδιεγέρσεις (arousals)
Σε ασθενείς με ινομυαλγία έχουμε χαρακτηριστική διαταραχή του βαθύ ύπνου και μάλιστα με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο. Περισσότερα...



O χρόνος «επώασης» των «τοξικών» πρωτεϊνών
Νευρολογικές έρευνες σε διάφορες ασθένειες, όπως έχουμε παρατηρήσει και στη Βιονευρολογική, έχουν δείξει τη μεγάλη σχέση που υπάρχει μεταξύ της κλινικής εμφάνισης κάποιας νευροψυχιατρικής εικόνας και του χρόνου «επωάσεως» των «τοξικών» πρωτεϊνών Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit