• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Όταν έχουμε μυοπάθεια, οφθαλμοπληγία και καρδιακή ανακοπή (σύνδρομο Kearns-Saye)

Όταν έχουμε μυοπάθεια, οφθαλμοπληγία και καρδιακή ανακοπή (σύνδρομο Kearns-Saye)

Όταν έχουμε μυοπάθεια, οφθαλμοπληγία και καρδιακή ανακοπή (σύνδρομο Kearns-Saye)

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και συνήθως γίνεται μετά θάνατον γνωστή η διάσταση της, αλλά τον τελευταίο καιρό αρχίζει και βγαίνει περισσότερο στην «επιφάνεια», γιατί υπάρχουν πλέον και οι διαγνωστικές δυνατότητες, αλλά και η πλέον κλινική εμπειρία όλο και περισσότερο ανέρχεται στη διαγνωστική βαθμίδα.

Εδώ πέρα η αμφιβληστροειδοπάθεια δεν είναι τόσο ισχυρή όσο στην κλασσική της μελαγχρωστικής μορφής, αλλά έχει μια συμμετοχή λίγο πριν την εξέλιξη του συνδρόμου και παρουσιάζεται με μια μείωση της οπτικής οξύτητας, όταν η γενικευμένη συμπτωματολογία αρχίζει και «ανεβαίνει».

Το σύνδρομο Kearns-Saye είναι κάτι που ασφαλώς ένας γιατρός θα το δει το πολύ δυο φορές στη ζωή του γιατί όχι δεν υπάρχει σε αφθονία, αλλά απλούστατα ο συνδυασμός των συμπωματικών δεν είναι τόσο γνωστός ώστε να αναλύεται και να συμπεριλαμβάνεται στη διαγνωστική σκέψη τακτικά.

Πάντως, εάν κανείς το δει μια φορά είναι δύσκολο να το ξεχάσει και πάντοτε του «μένει στη μνήμη», έτσι ώστε να ψάχνει για αυτό. Η θεραπεία είναι και εδώ συμπτωματική.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο ενδοαγγειακός θρόμβος και η επικινδυνότητα του για το εγκεφαλικό
Σε άτομα που συνηθίζουν να έχουν πλούσια τροφή σε χοληστερίνη και λίπος, με τον καιρό δημιουργούνται σε όλο το αγγειακό δέντρο του σώματος, αλλά κυρίως σε αυτά του εγκεφάλου, μικρές ενδοαγγειακές θρομβώσεις πάνω στο τοίχωμα, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, όταν προστίθεται σε αυτές και ο κίνδυνος των λοιμώξεων Περισσότερα...



Παραισθησίες και διαβητική νευροπάθεια
Στη Βιονευρολογική έχουμε διαπιστώσει περίπου το 20%-25% με ιστορικό διαβήτη να αναπτύσσουν μια νευροπάθεια με παραισθησίες. Περισσότερα...



«Γνώστης» είναι αυτός που παραδέχονται οι περισσότεροι
Ορισμένες φορές διερωτόμαστε και οι ίδιοι γιατί κάνουμε πράγματα τα οποία δεν θέλουμε και μάλιστα εμμένουμε σε αυτά, αν και γνωρίζουμε ότι κάνουμε λάθος Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit