• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το σύνδρομο Laurence-Moon

Το σύνδρομο Laurence-Moon

Το σύνδρομο Laurence-Moon

Είναι μια πάρα πολύ χαρακτηριστική αρρώστια της νεαρής ηλικίας και ευκολοδιάγνωστη, σε ότι αφορά τη γενική παθολογική κατάσταση. Χαρακτηριστικά είναι ο υπογοναδισμός, η παχυσαρκία και η νοητική καθυστέρηση.

Συνήθως, όμως, επειδή κυριαρχούν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα της νοητικής καθυστέρησης και είναι δύσκολη η επικοινωνία με τον ασθενή ή ακόμη καλύτερα το να καταλάβει κανείς τα προβλήματα του ή τα συμπτώματα του, επειδή ο ίδιος δεν τα επεξεργάζεται, σε αυτές τις περιπτώσεις σχεδόν πάντοτε έχουμε και μια μερική έως μεγάλη τύφλωση λόγω της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας που υπάρχει.

Συνήθως οι γιατροί, εντυπωσιασμένοι από την υπόλοιπη κατάσταση, αφήνουν την οφθαλμολογική εξέταση τελευταία ή δεν την «αγγίζουν» καθόλου, έτσι που στο σύνδρομο Laurence-Moon πολλές φορές να «φεύγει» απαρατήρητη.

Εδώ πέρα παθογνωμονικά υπάρχουν πολλές επιστημονικές γνώμες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το όλο σύνδρομο και η όλη ένταση, καθώς και η έκταση των συμπτωμάτων ξεκινάνε κυρίως από τη μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, η οποία πρέπει πρώτα να συγκεντρώνει την προσοχή του γιατρού.

Όπως και να έχει είναι ένα σύνδρομο, το οποίο πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά και τουλάχιστον για τις τωρινές εποχές ίσως υπάρχουν και κάποια θεραπευτικά βοηθήματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πλαστικότητα εγκεφάλου και ποιότητα ζωής
Έρευνες και κυρίως του ερευνητικού πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ από το έτος 2004 έχουν δείξει ότι σαφώς η διάρκεια της πλαστικότητας του εγκεφάλου κατά την παιδική ηλικία για διάφορες περιπτώσεις έχει μία ουσιώδη κοινωνική σημασία. Περισσότερα...



Αίσθημα αδυναμίας μετά από περπάτημα
Το αίσθημα αδυναμίας βάδισης και βαριά πόδια μετά από περπάτημα χωρίς συνοδό εμφανίζεται τακτικά σε ασθενείς, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, με σκλήρυνση κατά πλάκας ή μυασθένεια. Περισσότερα...



Η ισορροπία και η ατομικότητα
Οι διαταραχές της ισορροπίας διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αν και το σύμπτωμα παραμένει ίδιο Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit