• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πως δημιουργείται μια λοιμώδης εστία στον εγκέφαλο;

Πως δημιουργείται μια λοιμώδης εστία στον εγκέφαλο;

Πως δημιουργείται μια λοιμώδης εστία στον εγκέφαλο;

Υπάρχει μια σταθερή σχεδόν διαδικασία, προκειμένου να δημιουργηθεί, μετά από μια λοίμωξη ή ακόμη ένα κάταγμα και εισροή μικροβίων μέσα στον εγκέφαλο με την σειρά.

Δηλαδή, μια αιματογενής τοπική αναταραχή με απόφραξη των μικρών αγγείων  και επιφανειακή θρομβοφλεβίτιδα που σιγά σιγά παρεμβάλλει, προχωράει και επηρεάζει το εγκεφαλικό παρέγχυμα, διότι ο εγκέφαλος είναι ευάλωτος σε τέτοιους είδους λοιμώξεις.

Από τη στιγμή που έχουμε μια εισβολή βακτηριδίων στο παρέγχυμα δημιουργείται μια διήθηση και διαπερατότητα των αγγείων  και μαζεύονται τα κοκκιώματα σε διάφορες περιοχές του φλοιού, έτσι που να έχουμε την εγκατάσταση κάποιας εγκεφαλίτιδας.

Μετά μπορεί να σχηματιστεί μια λεπτή κάψα από ινοβλάστες που να περιλάβει μέσα τα μικρόβια και να δημιουργήσει ένα απόστημα.   Χρήζει άμεσης αγωγής και παρατεταμένης αντιβίωσης.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Συμπτωματολογία της προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας μετά από χρήση natalizumab
Στην περίπτωση της προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας όπου έχουμε μια μακροχρόνια θεραπεία με natalizumab, κυρίως σε ασθενείς με εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας με ώσεις και υφέσεις, τελείως ξαφνικά και πολύ γρήγορα εμφανίζονται συμπτώματα παρόμοια με της σκλήρυνσης κατά πλάκας, επιπλέον όμως με γνωστικές διαταραχές Περισσότερα...



Εγκεφαλική «διορία» μιας εβδομάδας
Ψυχολογικές έρευνες με φυσιολογικούς ανθρώπους, οι οποίοι «μπήκαν» στο πείραμα έναντι αμοιβής στην δεκαετία του 1950, κάπου στον Καναδά, υπό την διεύθυνση του ψυχολόγου Ηebb, κατέδειξαν ότι άτομα που υφίστανται μια πλήρη εγκεφαλική απομόνωση αντέχουν το γεγονός, μόνο μια εβδομάδα Περισσότερα...



Η παράλυση Todd
Είναι μια χαρακτηριστική κατάσταση που συνοδεύει τις επιληπτικές κρίσεις Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit