• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Σε τι διαφέρει η χορεία Minor από τη χορεία Huntington;

Σε τι διαφέρει η χορεία Minor από τη χορεία Huntington;

Σε τι διαφέρει η χορεία Minor από τη χορεία Huntington;

H χορεία minor είναι μια χαρακτηριστική κλινική εικόνα με υπερκινησίες και αταξίες, καθώς επίσης και με μια υποτονία των μυών, η οποία εμφανίζεται κατά κανόνα ύστερα από στρεπτοκοκκική λοίμωξη της παιδικής ηλικίας.

Το χαρακτηριστικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι τα συμπτώματα δημιουργούνται ή άμεσα μετά τη λοίμωξη ή μετά από σύντονο χρονικό διάστημα, και οφείλονται στο γεγονός ότι έχουμε μια λοίμωξη σε μια περιοχή των βασικών γαγγλίων του εγκεφάλου· είναι η περιοχή αυτή, η οποία είναι καθορισμένη για τις «λεπτές» και ευαίσθητες κινήσεις των άκρων.

Η διαφορά της ως προς τη χορεία Huntington είναι ότι η δεύτερη δεν είναι μια κλινική εικόνα που προκύπτει από λοιμώδη αιτιολογία, αλλά πρόκειται για ένα κληρονομικό νόσημα, όπου στην ίδια περιοχή έχουμε μια γενικευμένη εκφυλιστική καταστροφή.

Δηλαδή, στις περιπτώσεις της χορείας Huntington τα βασικά γάγγλια καταστρέφονται για γενετικούς λόγους, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Όταν οι αρθρώσεις πονάνε και είναι δύσκαμπτες
Πάρα πολλές φορές, ιδιαίτερα σε διαταραχές του νευρικού συστήματος με κινητικά προβλήματα, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική κατά επανάληψη, το πρόβλημα των αρθρώσεων αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο, κυρίως οι μυϊκές διαταραχές γύρω από τις αρθρώσεις Περισσότερα...



Οι εγκεφαλικοί όγκοι και η σύγχρονη ιατρική
Είναι ένα πολύ οξύ πρόβλημα, όταν αποδειχτεί σε κάποιον κάποιος εγκεφαλικός όγκος Περισσότερα...



Η απραξία αριστερού χεριού και ποδιού
Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση˙ η αλήθεια είναι ότι εμφανίζεται αρκετά σπάνια, όπου τα αριστερά μέλη, χωρίς να έχουν κάποια μυϊκή βλάβη, δεν μπορούν να εκτελέσουν κινήσεις ή να καταλάβουν κινήσεις που πρέπει να εκτελέσουν, τις οποίες όμως γνωρίζουν Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit