• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οι παιδικές «γκριμάτσες»

Οι παιδικές «γκριμάτσες»

Οι παιδικές «γκριμάτσες»

Πολύ τακτικά αρκετοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στη Βιονευρολογική, διότι παρουσιάζουν μια ασυνήθιστη δραστηριότητα σε «γκριμάτσες», δηλαδή μυϊκές συσπάσεις του προσώπου.

Αυτές είναι ανεξήγητες, ιδιαίτερα όταν δε συμβαίνουν για πρώτη φορά, αλλά τακτικά επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο και κάτω από στρες, πίεση ή άγχος απόδοσης στο σχολείο αυξάνονται ουσιαστικά.

Οι «γκριμάτσες» αυτές, που συνήθως συνοδεύονται και με φωνητικές διαταραχές, αποτελούν αναμφισβήτητα μια διαταραχή των βασικών γαγγλίων στον εγκέφαλο και κυρίως του υαλοειδούς πυρήνα, με αποτέλεσμα να ταράσσουν τη ζωή των μικρών ασθενών και να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα, ως προς την κινητικότητα τους και την αφομοίωση τους από το κοινωνικό σύνολο.

Οπωσδήποτε είναι μια κλινική εικόνα που πρέπει να μελετηθεί σε βάθος και να τύχει έγκαιρης θεραπείας, προκειμένου να αποφευχθεί το πρόβλημα. Σε περίπτωση παραμελισμού αυξάνουν έντονα τα συμπτώματα και δημιουργούν κοινωνικά άλυτα προβλήματα στο παιδί.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Υπέρταση και μικροέμφρακτα εγκεφάλου
Η υπέρταση και ιδιαίτερα η λεγόμενη «ιδιοπαθής» είναι μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση για κάθε άτομο άνω των τριάντα-πέντε ετών Περισσότερα...



Πτώση της ακοής στο γήρας (πρεσβυακουσία)
Στη Βιονευρολογική, εξετάζοντας πληθώρα γηραιών ασθενών, τακτικότατα παρατηρούμε την εμφάνιση μιας πρεσβυακουσίας, η οποία πολλές φορές δε γίνεται και αντιληπτή και από τους ίδιους τους ασθενείς Περισσότερα...



To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στις, «βραδείας» εξέλιξης, λοιμώξεις
Στη Βιονευρολογική, κατά κανόνα, σε κατάσταση ρουτίνας ελέγχουμε το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα των ασθενών και έχουμε διαπιστώσει την ιδιαίτερη ευαισθησία που «δείχνει» στην καταγραφή καταστάσεων τέτοιων που υποδηλώνουν συμπτώματα χρόνιας κόπωσης και καταβολής εξαιτίας αυτών των ιώσεων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit