• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Θέλει ο «τζόγος» θεραπεία;

Θέλει ο «τζόγος» θεραπεία;

Θέλει ο «τζόγος» θεραπεία;

Ναι, οπωσδήποτε. Άνθρωποι που «πάσχουν» από αυτή την τάση έχουν κατά βάση έναν καταθλιπτικό χαρακτήρα, εναλλασσόμενο με υπομανιακές φάσεις. Ο κύριος βιοχημικός λόγος που κρύβεται πίσω από αυτό είναι τα «ανεβοκατεβάσματα» της ντοπαμίνης, η οποία προκαλεί και αυτή την κατάσταση.

Όταν αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν οδηγούνται στον τζόγο, έχουν δυο βασικούς πόλους «μετακίνησης». Ο ένας ξεκινάει από το βουλιμικό πάθος, προκειμένου να κερδίσουν κάτι για να νιώσουν μια εφορία επιβεβαίωσης, που σημαίνει αύξηση της ντοπαμίνης και εναλλάσσεται αυτό ακριβώς με το άγχος της απώλειας, που σημαίνει πτώση της ντοπαμίνης.

Δηλαδή, πρόκειται ουσιαστικά για μια εγκεφαλική δυσλειτουργία, η οποία εκδηλώνεται μέσω του τζόγου. Άρα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν όλες τις ασθένειες. Από τη δική μας πείρα στη Βιονευρολογική, τέτοιες αντιμετωπίσεις δείχνουν επιτυχία, εφόσον γίνονται πάνω σε συγκεκριμένα πλάνα και υπάρχει η διάθεση από τον πάσχοντα να τα ακολουθήσει.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Η διαίρεση του νευρικού συστήματος, λειτουργίες του σώματος και οι απομυελινώσεις
Το κεντρικό νευρικό σύστημα βρίσκεται εντός του σώματος και έχει δυο μεγάλα τμήματα, δηλαδή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού Περισσότερα...



Εξέλιξη των συμπτωμάτων στη νόσο του κινητικού νευρώνα με εγκεφαλοπάθεια Hashimoto
Στην περίπτωση της νόσου του κινητικού νευρώνα όταν εμφανίζεται ταυτόχρονα με εγκεφαλοπάθεια Hashimoto ένα από τα χαρακτηριστικά κλινικά στοιχεία είναι η χρονική εξέλιξη της πορείας των συμπτωμάτων. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit