• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πως η «νήσος του εγκεφάλου» δημιουργεί τη φοβική προσωπικότητα;

Πως η «νήσος του εγκεφάλου» δημιουργεί τη φοβική προσωπικότητα;

Πως η «νήσος του εγκεφάλου» δημιουργεί τη φοβική προσωπικότητα;

Ο φόβος σήμερα είναι το πιο διαδεδομένο κλινικά συναίσθημα και η υπερβολή του σαν φοβία, η κλινική εικόνα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νευρολογικά εργαστήρια και ιατρεία.

Φυσικά η Βιονευρολογική δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν την εμπειρία, ιδιαίτερα τώρα που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει τη δυνατότητα της νευροφυσιολογικής εξέτασης αυτής της σπουδαίας περιοχής του εγκεφάλου, που ονομάζεται «νήσος του Ράϊλ».

Την περιοχή αυτή την βλέπουμε στην εικόνα μας και με μεγάλη δυνατότητα μπορούμε να εξετάσουμε πως ακριβώς είναι σε ατομικό επίπεδο και πως λειτουργεί, σε ότι αφορά τις αντιδράσεις από το περιβάλλον και τις εντυπώσεις από τρίτα άτομα.

Το λέμε αυτό, διότι στις φοβικές προσωπικότητες η «νήσος του Ράϊλ» έχει μια τελείως διαφορετική λειτουργία, σε ότι αφορά πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι, δηλαδή, το «κλειδί» που εμπιστεύεται ο εγκέφαλος, ένα τρίτο πρόσωπο.

Η καταλυτική αυτή λειτουργία, όπως είναι αναμενόμενο, φέρνει και άλλη δραστηριότητα στην κάθε περίπτωση, σε ότι αφορά τη φοβική προσωπικότητα. Κάτω από αυτό το πρίσμα δίνουμε και την κατάλληλη αγωγή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πολύωρη ηλεκτροεγκεφαλική καταγραφή στον αυτισμό
Τα τελευταία χρόνια, μέσω της ανάπτυξης των τεχνολογιών, η ηλεκτροεγκεφαλική καταγραφή δραστηριότητας στον αυτισμό είναι δυνατή. Περισσότερα...



Ο αισθητήριο-κινητικός ρυθμός και το biofeedback
Το biofeedback ελέγχει μέσω σωματικών σημάτων σχεδόν όλες τις ανθρώπινες λειτουργίες , ακόμα και τις ανώτερες πνευματικές Περισσότερα...



Τι προσέχουμε στη μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου στη σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν αναπτύσσεται προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια;
Αυτό που ιδιαίτερα προσέχουμε όταν έχουμε μια τέτοια περίπτωση, όπου υπάρχει εμφάνιση πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας ύστερα από χρόνια χρήση κάποιων φαρμάκων, π Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit