• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πνευμονίες, άσθμα και έντερο

Πνευμονίες, άσθμα και έντερο

Πνευμονίες, άσθμα και έντερο

Κλινικές παρατηρήσεις στη Βιονευρολογική και ιδιαίτερα σε ασθενείς με καταθλιπτικές συνδρομές , έχουν δείξει μια συνάφεια εντερικής δυσλειτουργίας , σε περιπτώσεις πνευμονίας ή άσθματος. Είναι κάτι το αναμενόμενο, διότι υπάρχει ένας σύνδεσμος κάποιων παθολογικών πρωτεϊνών και συγκεκριμένα της κυκλοοξυγενάσης που συνδέει όλους αυτούς τους παράγοντες.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εντερικές διαταραχές να αποτελούν ,πολλές φορές, την αφετηρία για πνευμονίτιδες ή ακόμα και για βρογχικό άσθμα . Διαπιστώνουμε, δηλαδή, ότι σε πάρα πολλά νοσήματα δεν υπάρχει μια αυτοτέλεια της παθογένειας τους, άρα είναι αποτέλεσμα μιας άλλης νοσολογικής διαταραχής που ούτε τη φανταζόμαστε.

Δηλαδή, πίσω από το άσθμα να κρύβεται εντερική δυσλειτουργία και ακόμα πιο πίσω να υπάρχει νευρολογική διαταραχή. Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις περιπτώσεις πάντοτε ολιστικά και ποτέ σαν εξατομικευμένα περιστατικά. Αυτό πρέπει να γίνεται τόσο και κατά τη διάγνωση, αλλά και για τη θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Δεισιδαιμονία: μια έκφραση συνειδησιακής διαταραχής
Πριν από χιλιετηρίδες, αλλά ακόμη μέχρι και σήμερα δεισιδαιμονίες κυριαρχούν σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων Περισσότερα...



Περιφερικοί πόνοι και νωτιαίος μυελός
Ο νωτιαίος μυελός από την κατασκευή του (πίσω κέρατα) έχει τέτοια πολυπλοκότητα που να δέχεται ερεθίσματα που προκαλούν διάφορα είδη πόνων, παραισθήσεων , δυσαισθησιών , κ.τ.λ. και να τα κατευθύνει τόσο στον εγκέφαλο όσο και στην περιφέρεια. Περισσότερα...



Εκφυλιστικά νοσήματα και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα
Τα εκφυλιστικά νοσήματα του νευρικού συστήματος κυρίως λόγω χρόνιας φθοράς ή λοιμώξεων είναι πάρα πολλά Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit