• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το σύνδρομο Meige

Το σύνδρομο Meige

Το σύνδρομο Meige

Το σύνδρομο Meige είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από έναν αιώνα, και περιγράφτηκε για πρώτη φορά από το Γάλλο γιατρό Henri Meige με μεγάλη ακρίβεια και συγκεκριμένη συμπτωματολογία.

Το σύνδρομο Meige χαρακτηρίζεται με την εμφάνιση του σε μια ηλικία γύρω στα είκοσι με πενήντα, ίσως και πιο αργά, και τις περισσότερες φορές σε άνδρες παρά σε γυναίκες, ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση δοντιών ή επεμβάσεις που γίνονται στο στόμα ή τυχόν άλλες ασθένειες που έχουν συναφή συμπτωματολογία.

Το κακό είναι ότι επειδή σε αυτές ακριβώς τις ηλικίες υπάρχει μια τάση να αποφευχθεί ο γιατρός, τα συμπτώματα αυξάνουν ραγδαία.

Έτσι έχουμε την αύξηση του συνδρόμου Meige όσο περνάνε τα χρόνια και μπορεί μάλιστα να συνδυαστεί και με έντονες δυστονίες σε ολόκληρο το κεφάλι, πέρα από το πρόσωπο, και στον αυχένα, κάνοντας τότε τα πράγματα δύσκολα.

Η συχνότητα εμφάνισης είναι περίπου μια στους είκοσι χιλιάδες ανθρώπους και οι διάφορες ψυχικές διαταραχές μπορούν και το επιβαρύνουν, όπως και μια συννοσηρότητα με κάποια άλλη χρόνια ασθένεια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πότε αρχίζει και πότε τελειώνει η θεραπεία στα απομυελινωτικά νοσήματα;
Στη Βιονευρολογική, περίπου είκοσι χρόνια παρακολουθούμε ασθενείς με διάφορα απομυελινωτικά νοσήματα, τα οποία εκδηλώνονται με μια ποικιλία κλινικών συνδρόμων, που όλο «ανανεώνονται» με νέα κλινικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η συνεχής παρακολούθηση και η θεραπεία είναι απολύτως απαραίτητα για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα Περισσότερα...



Πώς αντιμετωπίζουμε τις αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες του εγκεφάλου;
Επειδή πρόκειται για καθαρά ανατομικές διαταραχές, είναι επόμενο ότι εδώ σε αυτή την περίπτωση τον πρώτο λόγο για την αντιμετώπιση των κινδύνων έχουν οι εγχειρητικές καταστάσεις Περισσότερα...



Υπάρχουν διαταραχές της όρασης στην κροταφική αρτηρίτιδα;
Ασφαλώς και πάρα πολύ τακτικά έχουμε διαταραχές της όρασης τόσο κεντρικής, όσο και περιφερικής αιτιολογίας στις περιπτώσεις της κροταφικής αρτηρίτιδας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit