• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η θεραπεία του πόνου και οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες

Η θεραπεία του πόνου και οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες

Η θεραπεία του πόνου και οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες

Η θεραπεία του πόνου αποτελεί ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στη σύγχρονη ιατρική, ιδιαίτερα αυξημένο τα τελευταία χρόνια. Όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, συνεχώς αυξάνονται οι ασθενείς με προβλήματα πόνου, τόσο τοπικά, εστιακά ή και γενικευμένα.

Ο πόνος είναι μια καθαρή εγκεφαλική λειτουργία και όταν κανείς θέλει να έχει ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης, πρέπει να καταφύγει στις γνώσεις αυτές. Επειδή ακριβώς ο πόνος ξεκινάει από τον εγκέφαλο, εκεί πρέπει να αναζητηθεί και ο τρόπος αποτελεσματικής θεραπείας.

Σε ότι αφορά τη θεραπεία του χρόνιου πόνου, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί ότι κάποιες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες μπορούν να επηρεάσουν κεντρικά τον πόνο με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Μπορούμε, δηλαδή, χρησιμοποιώντας κάποιες μεθόδους, όπως είναι ο διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός ή ο ερεθισμός με το συνεχές ρεύμα, τόσο εξωκρανιακά όσο και ενδοκρανιακά με κατάλληλες συσκευές, να έχουμε ένα αποτέλεσμα πολύ ουσιαστικό.

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η δυνατότητα είναι ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα, ιδιαίτερα εκείνων των νευρωνικών τόξων που δημιουργούν τον πόνο, επηρεάζονται πάρα πολύ από ορισμένες συχνότητες, οι οποίες προκαλούνται με τον ερεθισμό αυτό.

Οι συχνότητες αυτές προκαλούν μια διέγερση στο νευρωνικό τόξο, που με τη σειρά του παράγει κάποιες «ευαίσθητες» πρωτεΐνες, οι οποίες όταν εισέρχονται στη λειτουργία του νευρικού συστήματος έχουν μεγάλα θεραπευτικά αποτελέσματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γιατί η διανοητική καθυστέρηση συμβαδίζει με τις επιληπτικές κρίσεις;
Οι επιληπτικές κρίσεις, κατά κανόνα, είναι συμπτώματα φθοράς εγκεφαλικού ιστού Περισσότερα...



Οι χρονοορμόνες του οργανισμού
Στη Βιονευρολογική, πάντοτε σε όλους σχεδόν τους διαγνωστικούς ελέγχους, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποσότητα της περιεκτικότητας του οργανισμού σε χρονοορμόνες, οι οποίες είναι η μελατονίνη και η κορτιζόλη Περισσότερα...



Τα Λ κύματα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος
Ξαφνικά παρουσιάζονται στην καταγραφή του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, κυρίως στις βρεγματοϊνιακές περιοχές, χαρακτηριστικά Λ κύματα που ονομάζονται έτσι από το γράμμα λάμδα του Ελληνικού αλφαβήτου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit