• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)
  • Home
  • Οι κεφαλαλγίες και ο ερυθηματώδης λύκος

Οι κεφαλαλγίες και ο ερυθηματώδης λύκος

Οι κεφαλαλγίες και ο ερυθηματώδης λύκος

Οι κεφαλαλγίες και ο ερυθηματώδης λύκος

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, είναι μια σπαζοκεφαλιά κυριολεκτικά όταν συνδέεται με άλλα νευρολογικά νοσήματα.

Ένα κύριο χαρακτηριστικό του στις περισσότερες περιπτώσεις συνύπαρξης του με τέτοια νοσήματα είναι η εμφάνιση άτυπων κεφαλαλγιών, αλλά ιδιαίτερης έντασης, κυρίως αυξανόμενης με την πάροδο του χρόνου και της ημέρας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως οι κλινικοί νευρολόγοι αναλώνονται για πάρα πολύ καιρό, κάνοντας πάρα πολλά διαγνωστικά τεστ με την προσπάθεια να βρουν την αιτία, προκειμένου να την καταπολεμήσουν, αλλά στην ουσία πρόκειται για δισκοειδή ερυθηματώδη λύκο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμη και όταν δεν υπάρχει σαφής ένδειξη, που κυρίως προκύπτει από τις αιματολογικές κλινικές εικόνες, της ύπαρξης τους συστηματικού ερυθηματώδους λύκου, καλό είναι να την λαμβάνουμε και να την έχουμε συνεχώς υπόψη, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι εάν είναι να την αντιμετωπίσουμε κάποια φορά.

Ιδιαίτερα πρέπει να γίνεται προσεκτική ανάλυση, σε ότι αφορά το περιβάλλον των ασθενών και την ύπαρξη τυχόν τέτοιων ιστορικών, διότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις με σαφής γενετική επιβάρυνση , σε ότι αφορά αυτό το θέμα.

Πάρα πολύ τακτικά βλέπουμε την ύπαρξη ερυθηματώδους λύκου με χρόνιες κεφαλαλγίες στο οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών με άσχημες νοσολογικές καταστάσεις, όπως π.χ. η σκλήρυνση κατά πλάκας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ψυχογενείς κρίσεις και Σαρκό
Ο μεγάλος Γάλλος ερευνητής και νευρολόγος, Σαρκό, είναι ο πρώτος που κατά κάποιον τρόπο ανέλυσε επιστημονικά τις ψυχογενείς κρίσεις. Περισσότερα...



Γενετικό και κοινωνικό υπόβαθρο σε σχέση με το χαρακτήρα
Στην Βιονευρολογική ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ερώτηση σχετικά με το γενετικό υπόβαθρο και τα αρνητικά «βιώματα» που κουβαλούν οι ασθενείς Περισσότερα...



Θρομβοκυτταροπενία, αναιμία και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο
Είναι μια σχεδόν νέα διάγνωση, υπάρχουσα περίπου από δεκαπενταετίας, η διάγνωση του λεγομένου αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit