Ο ρόλος της γλυκίνης στο λουμπάγκο
Το λουμπάγκο είναι μία επώδυνη κατάσταση με χρόνιους πόνους στη μέση η οποία έχει μεγάλη «απήχηση» στους ασθενείς όλων των χωρών σε διάφορες καταστάσεις, αλλά κυρίως στον πληθυσμό που εργάζεται χειρωνακτικά. Η γλυκίνη παράγεται σε μία περιοχή όπου βρίσκονται τα οπίσθια κέρατα του νωτιαίου μυελού και δέχονται αισθητικά ερεθίσματα καθώς επίσης και ερεθίσματα του πόνου. Η παραγωγή της γλυκίνης σ’ αυτή την περιοχή έχει σαν αποτέλεσμα να διακόπτει τη δράση μίας άλλης ουσίας που λέγεται προσταγλανδίνη, τα οποία είναι μόρια που παράγονται εκεί προκειμένου να την ευαισθητοποιήσουν ως προς το θέμα του πόνου.