• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οπτογενετική και ηλεκτρική διέγερση

Οπτογενετική και ηλεκτρική διέγερση

Οπτογενετική και ηλεκτρική διέγερση

Νέες τεχνικές, που αναπτύσσονται ιδιαίτερα στις προηγμένες Δυτικές χώρες, έχουν δείξει ότι υπάρχουν τεχνολογίες, όπως η οπτογενετική, που μπορούν να κάνουν πολύ καλύτερο και σχετικά ανώδυνο τον έλεγχο του εγκεφάλου.

Με αυτές τις τεχνικές πλέον είναι δυνατόν ο γιατρός να «επέμβει» με «αθώα» μέσα και να προκαλέσει μια διέγερση των εγκεφαλικών κυττάρων που μπορούν να θεραπεύσουν πάρα πολλές νευρολογικές και ψυχιατρικές ασθένειες. Η μέθοδος είναι συνεχώς σε εξέλιξη και οι τροποποιήσεις της είναι πλέον σε καθημερινό επίπεδο.

Ήδη στα μεγάλα εργαστήρια της Αμερικής αρχίζει να γίνεται ένας έλεγχος, σε ότι αφορά την οπτογενετική και τη σχέση της με αρρώστιες, όπως η θεραπεία του πόνου, η επιληψία, η εξάρτηση, η επιθετικότητα, η βελτίωση της μνήμης και άλλα πολλά προβλήματα συμπεριφοράς.

Η οπτογενετική αρχίζει πλέον και «μεταμορφώνεται» σε έναν κλάδο της νευρολογίας, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον τη θεραπευτική αποκατάσταση διαφόρων νοσημάτων χωρίς τη χρήση χρόνιων ψυχοφαρμάκων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Συγκοπτικές επιληπτόμορφες κρίσεις
Στις συγκοπτικές επιληπτόμορφες κρίσεις έχουμε κατά κύριο λόγο έναν ηλεκτρικό ερεθισμό που προέρχεται από το περιφερικό νευρικό σύστημα ή τη δράση του συστήματος μ’ άλλα όργανα όπως καρδιά, πνεύμονες, έντερο κ.λ.π. . Περισσότερα...



H ζήλεια και οι εγκεφαλικοί σχηματισμοί
Η ζήλεια είναι ένα φαινόμενο που σύμφωνα με τις παρατηρήσεις προκύπτει ανάμεσα στη «συνεργασία» αμυγδαλής και ιππόκαμπου στον εγκέφαλο Περισσότερα...



Σχιζοφρενική εκδήλωση μετά από λοίμωξη από έρπητα
Στη Βιονευρολογική έχουμε τη συνήθεια να παίρνουμε εκτεταμένο ιστορικό, αφού πρώτα αντιμετωπίσουμε το «αναγκαίο» της περίπτωσης Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit