• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Κακοήθης αϋπνία και λοιμώξεις

Κακοήθης αϋπνία και λοιμώξεις

Κακοήθης αϋπνία και λοιμώξεις

Οι κλινικές και νευροφυσιολογικές παρατηρήσεις που έχουν γίνει στους ασθενείς με κακοήθη αϋπνία έχουν δείξει ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη ευπάθεια, σε ότι αφορά την προσβολή τους από διάφορες λοιμώξεις.

Στη Βιονευρολογική παρατηρήσαμε μια αναλογία λοιμώξεων, κυρίως πνευμονικών, σε σχέση με τη συμπτωματολογία της κακοήθους αϋπνίας.

Οι πνευμονικές αυτές λοιμώξεις φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ τακτικές και ιδιαίτερα επικίνδυνες, διότι λόγω της κατάστασης του ασθενούς δε γίνονται αντιληπτές από τον ίδιο ή από το περιβάλλον του.

Σε όλες αυτές τις καταστάσεις είναι απαραίτητα ο πνευμονικός έλεγχος και η αξονική τομογραφία υψηλής ευκρίνειας με ταυτόχρονη παρατήρηση και άμεση αγωγή με κάποια αντιβίωση προφύλαξης. Ο κίνδυνος των λοιμώξεων είναι για το θεράποντα γιατρό ο χειρότερος «εχθρός» σε ασθενείς με χρόνια αϋπνία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι η υπόθεση Prusiner;
O Stanley Prusiner είναι ένα τιμημένος με Νόμπελ νευροβιολόγος του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος το 1982 υπέθεσε ότι στη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια η συγκέντρωση «ιστιδίων» και οι πλάκες που δημιουργούνται είναι συγκεντρώσεις παθολογικών πρωτεϊνών, τα λεγόμενα prions Περισσότερα...



Όταν μας προδίδουν βάδισμα και κατάποση
Θα νομίσει κανείς ότι υπάρχει ένα σπάνιο δίπολο βάδισης και κατάποσης σαν κλινικό σύμπτωμα Περισσότερα...



Έμπειρα συστήματα στην επιληψία
Τα «έμπειρα συστήματα» είναι μία εφαρμογή της πληροφορικής που ψηφιακά χρησιμοποιείται στην τεχνητή νοημοσύνη και τα τελευταία χρόνια στη διάγνωση και θεραπεία παιδικής επιληψίας. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit