• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τα «συμπλεγματικά τικ»

Τα «συμπλεγματικά τικ»

Τα «συμπλεγματικά τικ»

Tα «συμπλεγματικά τικ» είναι συντονισμένες κινητικές διαταραχές ορισμένων ομάδων μυών που ποικίλλουν μεταξύ τους και έχουν σαν αποτέλεσμα διάφορες κινήσεις ή φωνητικές εκφράσεις.

Τα «συμπλεγματικά τικ» είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τη νευρολογία, διότι πάρα πολλές φορές μόλις ξεφεύγουν από το όριο αντοχής του ασθενούς γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά και τον ταλαιπωρούν αφάνταστα.

Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική γνωρίζουμε ότι αυτά τα «τικ» είναι κυρίως εκείνα που οδηγούν τους ασθενείς απελπισμένα σε ιατρική βοήθεια, διότι πολλές φορές κάνουν τη ζωή τους ανυπόφορη.

Η μελέτη τους και η παθολογία τους τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί πάρα πολύ και έχουν δοθεί αρκετές λύσεις για την παρουσία τους, ακόμη και φαρμακολογικές, όπως π.χ. τα μπότοξ.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αλτσχάϊμερ και παραρρυθμίες
Η νόσος του Αλτσχάϊμερ, ως γνωστόν, δεν μπορεί να διαγνωστεί, παρά μόνο σαν κλινική υποψία. Περισσότερα...



Φωσφολιπίδια, προσταγλανδίνες και εγκεφαλικό επεισόδιο
Υπάρχει μια βιοχημική σειρά στον εγκέφαλο, η οποία βρίσκεται σε «συνεχή» ροή και δράση, ελεγχόμενη και παραγομένη από τον ίδιο τον εγκέφαλο στο λεγόμενο σύστημα «αυτορρύθμισης» Περισσότερα...



Μπορεί μια ψυχική διαταραχή να είναι αποτέλεσμα επιληπτικής κρίσης;
Φυσικά ναι, πάρα πολλές φορές στην Βιονευρολογική, ποικίλες ψυχικές αντιδράσεις, ακόμα και οι λεγόμενες μορφές déjà vu ή jamais vu, έχουν βρεθεί κατ’ επανάληψη στον διαγνωστικό έλεγχο που κάνουμε. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit