• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H υποφυσιακή «ανεπάρκεια»

H υποφυσιακή «ανεπάρκεια»

Εγκεφαλικά τραύματα και συμπεριφορά

Μετά από μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση με γενικευμένη διαταραχή στη λειτουργία του εγκεφάλου συνήθως αυτό που παρατηρείται είναι μια μικρή έως πάρα πολύ μεγάλη υποφυσιακή «ανεπάρκεια» μετατραυματικής αιτιολογίας. Αυτή η υποφυσιακή «ανεπάρκεια» δυστυχώς τις περισσότερες φορές δε λαμβάνεται υπόψη απ’ τους γιατρούς μετά το τραύμα. Απασχολούμενοι μ΄ αυτό που θεωρούν επείγον ή φαίνεται «επείγον», αγνοούν πάρα πολύ τον προσδιορισμό της τεστοστερόνης, η οποία έχει κεντρική θέση σε ότι αφορά την επιβίωση του ασθενούς καθώς επίσης και την μετέπειτα ανάπτυξη των εγκεφαλικών δυσλειτουργιών λόγω της κάκωσης. Σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο λοιπόν σε πρώτο στάδιο να εντοπίζεται και το επίπεδο τεστοστερόνης στο αίμα, το οποίο μπορεί να υποδείξει μια μικρή ή μεγάλη υποφυσιακή «ανεπάρκεια».


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Νευρογλοία και εκφυλιστικές διαταραχές εγκεφάλου
Η νευρογλοία είναι ένας κυτταρικός σχηματισμός εντός του εγκεφάλου, ο οποίος έχει αναλάβει κυρίως την απομάκρυνση εκφυλιστικών και λοιμωδών παραγόντων. Περισσότερα...



Ενέργεια και σκέψη
Ο εγκέφαλος με το 2% του βάρους του σώματος απορροφά το 20% της ενέργειας του Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit