• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νευρική ανορεξία μια περίπτωση ιδεοληπτικού καταναγκασμού

Νευρική ανορεξία μια περίπτωση ιδεοληπτικού καταναγκασμού

Νευρική ανορεξία μια περίπτωση ιδεοληπτικού καταναγκασμού

Η νευρογενής ανορεξία σαν σύμπτωμα είναι χαρακτηριστική με την απώλεια βάρους ιδιόρρυθμης συμπεριφοράς και άρνησης τροφής.

Βασικά, σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει η ιδεοληπτική αντίληψη του ιδιαίτερα «χοντρού» σώματος και η λήψη τροφής θεωρείται το μεγάλο αμάρτημα που προσπαθεί να εξαλείψει ο ασθενής. Βέβαια, όλα αυτά έχουν ένα οργανικό υπόβαθρο και συγκεκριμένα μια δυσλειτουργία ενός νευρωνικού τόξου μεταξύ μεσεγκεφάλου και προμετωπιαίου λοβού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο εκτενής νευροψυχιατρικός έλεγχος και η έγκαιρη φαρμακευτική αγωγή είναι άκρως απαραίτητη, διότι η πρόγνωση είναι εξαιρετικά δυσμενής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Μικροέμφρακτο με «συνέπειες»
Πολλές φορές μικροέμφρακτα στη γέφυρα δημιουργούν, ανάλογα με τη θέση που είναι και τους ιστούς που προσβάλλουνε λόγω της αγγειακής ανεπάρκειας που δημιουργείται στην περιοχή αυτή, κάποια χαρακτηριστικά σύνδρομα, τα οποία πολλές φορές είναι τόσο περιορισμένα που δημιουργούν λάθος εντυπώσεις Περισσότερα...



Εγκεφαλικά: πρόγνωση, θεραπεία και συμπτώματα
Πληροφορίες, έρευνα και αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα των εγκεφαλικών επεισοδίων. Περισσότερα...



Επικίνδυνα εγκεφαλικά αποστήματα από μικρόβια
Τα εγκεφαλικά αποστήματα μπορεί να παραμένουν κλινικά σιωπηλά για αρκετό διάστημα, άλλες μορφές από αυτών μπορούν να δημιουργήσουν, ανάλογα με την τοποθεσία που παρουσιάζονται στον εγκέφαλο, περίπλοκα προβλήματα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit