Ο θόρυβος είναι ένας καθημερινός σύντροφος του ανθρώπου που δεν σταματάει εικοσιτέσσερεις ώρες το εικοσιτετράωρο να το συνοδεύει σε κάθε κίνηση.
Πρόκειται για το θόρυβο που παράγει ο ίδιος για τον εαυτό του, μασώντας, μιλώντας, κινούμενος ή για το θόρυβο που έρχεται από έξω ή από τον επιπλέον θόρυβο που αθροιστικά όλα μαζί τον προκαλούν.
Όπως και να έχει το θέμα, εάν αυτός ο θόρυβος ξεφύγει από τα όρια της αντοχής του, τότε γίνεται τρομερά ενοχλητικός για το αυτί του. Μια διαδικασία, που «ρεγουλάρει» την ένταση του θορύβου για να την κάνει ανεκτική για το αυτί και υπάρχει στον εγκέφαλο ,λέγεται λειτουργία θαλάμου.
Ο θάλαμος είναι ένας πυρήνας που βρίσκεται και στα δυο ημισφαίρια και δέχεται από το ακουστικό τους θορύβους, τους οποίους φιλτράρει και ανάλογα με την ένταση τους , τους αποδίδει στη βιωματική συνείδηση του ανθρώπου.
Αυτό το νευρωνικό τόξο στην Βιονευρολογική, το παρατηρούμε κατά τις νευροφυσιολογικές εξετάσεις, πολύ τακτικά, ταραγμένο, για διάφορους λόγους και είναι κάτι που ζητάει άμεση θεραπευτική εξήγηση που σήμερα πλέον με τις νευροφυσιολογικές εξετάσεις είναι εύκολη και ασφαλώς θεραπεία.