Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός ανάπτυξης της νόσου Alzheimer. Οι σύγχρονοι νευροεπιστήμονες πιστεύουν ότι εάν αυτός ο μηχανισμός γίνει γνωστός, επόμενο είναι ότι η νόσος θα αντιμετωπιστεί θεραπευτικά.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι υψίστης σημασίας, εάν σκεφτούμε ότι για το 2050 υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ασθενών με τη νόσο Alzheimer θα πλησιάζει σε όλη τη γη τουλάχιστον τα εκατό εκατομμύρια· εννοείται ο αριθμός αυτός αφορά τα αναγνωρισμένα περαστικά.
Ως εκ τούτου αυτός ο μηχανισμός πρέπει άμεσα να ανακαλυφθεί και αυτό που ιδιαίτερα απασχολεί τις σκέψεις των γιατρών είναι εάν υπάρχει μια μεταδοτικότητα στον εγκέφαλο απευθείας ή μέσω «τοξικών» πρωτεϊνών.
Οι νευροεπιστήμονες καλλιέργησαν την τελευταία «ιδέα» μετά την έρευνα της νόσου της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας (νόσος των τρελών αγελάδων).
Το υπερκινητικό παιδί και ιδιαίτερα αυτό με διάσπαση προσοχής αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τους γιατρούς και αργότερα για τους νευροεπιστήμονες ήδη από το 17ο αιώνα στην Ευρώπη. Περισσότερα...
Είτε είναι κανείς πιανίστας, κιθαρίστας ή ποδοσφαιριστής, οι «λεπτές» κινήσεις είναι αποτέλεσμα συνεχούς εκμάθησης και διαρκούς «προπόνησης». Περισσότερα...
Η συμπτωματολογία της ναρκοληψίας τακτικά συμβαδίζει με την εμφάνιση υπέρβαρου σώματος. Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.