Πότε η μυελοπάθεια μπορεί να μην είναι μυελοπάθεια;
Πότε η μυελοπάθεια μπορεί να μην είναι μυελοπάθεια;
Πότε η μυελοπάθεια μπορεί να μην είναι μυελοπάθεια;
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε μια σειρά από διαφοροδιαγνώσεις, οι οποίες πρέπει πάντοτε να λαμβάνονται υπόψη, πριν η πρώτη διαγνωστική κατεύθυνση πάει στη μυελοπάθεια.
Βέβαια, ξεκινάμε από την κυριότερη που είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, μετά πηγαίνουμε στα μηνιγγιώματα, ύστερα στις θρομβώσεις της πρόσθιας εγκεφαλικής αρτηρίας.
Τακτικά ο υδροκέφαλος, φυσιολογικής πίεσης, μπορεί να δημιουργήσει ανάλογες εντυπώσεις για μυελοπάθεια, κυρίως λόγω της ακράτειας που παρουσιάζει.
Ο αγγειακής αιτιολογίας παρκινσιονισμός και η κεντρική γεφυρική μυελίνωση ή γαγγλιοπάθεια είναι μερικά από τα σύνδρομα που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε ότι αφορά τη διαφοροδιάγνωση.
Πρέπει επίσης να μάθουμε να ξεχωρίσουμε κλινικά τη μυελοπάθεια από τις περιπτώσεις λοιμώξεως των περιφερικών νεύρων, όπως π.χ.
Guillain-Barré.
Αναμενόμενα το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα αποτελεί το νούμερο ένα διαγνωστικό μέσο και μάλιστα με διαφοροδιαγνωστικό χαρακτήρα, σε ότι αφορά τις ψυχογενείς κρίσεις. Περισσότερα...
H συγκεκριμένη πρωτεΐνη αποτελεί ένα «βιολογικό φρένο» εντός του εγκεφάλου και μέσα στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να αποτρέψει τα νευρικά κύτταρα να αναπτύσσονται άναρχα. Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.