Γραφή και «λεπτή» κινητικότητα
Επειδή, ότι αφορά τη γραφή και τις λεπτές κινήσεις των δαχτύλων στον εγκέφαλο, υπάρχει μια επικοινωνία των ανάλογων νευρώνων, είναι καθαρά σπουδαίο να εξετάζονται και τα δυο μαζί.
Το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να δούμε αυτή την αλληλουχία της σχέσης που υφίσταται, σε ότι αφορά σε κλινικό επίπεδο. Δηλαδή, εάν έχουμε μια διαταραχή της μιας ή της άλλης λειτουργίας, τότε έχουμε μια αυτόματη μείωση της ικανότητας και των δυο.
Είναι απολύτως απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις η νευρολογική εξέταση να έχει την έκταση που πρέπει, προκειμένου να γίνεται η σαφής εντόπιση του προβλήματος και η κατάλληλη διαχείριση του.
Στη Βιονευρολογική, βρίσκουμε πάρα πολλά περιστατικά, όπου συναντάτε αυτό το πρόβλημα και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, λόγω του ότι στη διαδικασία της μόρφωσης έχει υπεισέρθει και το πληκτρολόγιο του κομπιούτερ. Πάντως, ότι αφορά τις βασικές δομές, που εξελικτικά έχουν προκύψει, συνεκτιμώνται με αυτό τον τρόπο.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βγάλουμε ουσιαστικά συμπεράσματα, προκειμένου να οδηγηθούμε στις σωστές θεραπευτικές κατευθύνσεις σε διαταραχές της γραφής ή της κίνησης των δαχτύλων.