Βιονευρολογικά

Το ιώδιο και το Hashimoto

Το ιώδιο και το Hashimoto

Το αλάτι που χρησιμοποιούμε σήμερα στις τροφές είναι εμπλουτισμένο με ιώδιο , έτσι ώστε να αποφεύγεται η έλλειψη του που προκαλεί διαταραχές στο θυρεοειδή . Η υπέρβαση όμως σε λήψη ιωδίου , όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική και αυτό γίνεται με τη λήψη διαφόρων συμπληρωμάτων τροφής ή κονσερβοποιημένων τροφών , μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα˙ να προκαλέσει διαταραχή στην ισορροπία του ιωδίου, υπερπαραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και να δημιουργήσει θυρεοειδοπάθειες. Είναι ένα γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά, διότι η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής ή άλλων παρόμοιων σκευασμάτων έχει πλέον καθιερωθεί σε όλες τις κοινωνίες.