• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ευχαρίστηση και κοινωνία

Ευχαρίστηση και κοινωνία

O ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ

Η σημερινή κοινωνία πάσχει συνεχώς από ένα έλλειμμα ικανοποίησης. Αυτό το έλλειμμα της ολοκλήρωσης και ευδαιμονίας δημιουργεί σταθερά μία κοινωνική συνεχόμενη κρίση. Ο καθένας πλέον με τα νέα δεδομένα είναι εξαρτώμενος από μία σχέση στοργής και αγάπης. Έτσι λοιπόν κάθε άτομο οποιασδήποτε κοινωνικής υπόστασης χρειάζεται την αγάπη για να σταθεροποιήσει κοινωνικά τον εαυτό του. Οποιαδήποτε ναρκισσιστική συμπεριφορά σ’ αυτήν την κατάσταση λειτουργεί καταστροφικά. Ο νάρκισσος δε γνωρίζει τα όρια ως προς τους άλλους, όμως για ένα σταθερό «εγώ» που αναζητεί να αισθανθεί καλά χρειάζεται έντονα την αναγνώριση των άλλων. Ακριβώς η έλλειψη αυτού του συναισθήματος πιθανόν και η απουσία κοινωνικής επικοινωνίας προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν αυτοκαταστροφικά. Στη γενική αυτή αντιπαράθεση αυτοτραυματίζεται  και μάλιστα έντονα, προκειμένου να προκαλέσει την προσοχή και αναγνώριση που τόσο του λείπει. Ο επώδυνος τραυματισμός πρακτικά πρέπει να θεωρηθεί σαν μία κραυγή αναζήτησης αγάπης, ιδιαίτερα για τις  νεαρές ηλικίες.

 

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Tο περιβάλλον: εχθρός ή φίλος;
Στη Βιονευρολογική, «ψάχνοντας» το ιστορικό όλων αυτών των ασθενών που φτάνουν με διάφορες καταστάσεις πανικού, κατάθλιψης, νευρώσεις και άλλες ψυχικές διαταραχές στο ιατρείο για εξέταση, έχουμε διαπιστώσει ότι τις περισσότερες φορές η απαρχή όλων αυτών των συνδρόμων είναι καταστάσεις διαταραχής του περιβάλλοντος, οι οποίες «προσλαμβάνονται» αρνητικά από τον ασθενή Περισσότερα...







Παρακολουθούν τώρα*

Terra Incognita - Kontra Channel - Δογμα ΣΟΚ

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit