Θετική ή αρνητική αλλαγή προσωπικότητας
Η προσωπικότητα είναι συνήθως η «εξωτερική» ταυτότητα, σε ότι αφορά επικοινωνιακά ένα άτομο με το υπόλοιπο περιβάλλον. Αποτυπώνεται από κάποιες χαρακτηριστικές ιδιότητες του ατόμου, οι οποίες στην καθημερινότητα θεωρούνται τυπικές και λαμβάνονται υπόψη σαν συμπτώματα που δεν επιδέχονται αλλαγή.
Και όμως μια αρνητική ή θετική θεώρηση της αλλαγής της προσωπικότητας, όταν η παρατήρηση γίνεται από έξω προς το άτομο, είναι πάρα πολύ τακτική και έχει και κοινωνικές και ιατρικές συνέπειες. Κυρίως, είναι το πρώτο σύμπτωμα που πρέπει να προσέχουμε με την αλλαγή του εαυτού μας ή και του περιβάλλοντος μας προς τον εαυτό μας και να το αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και με αυτογνωσία.
Η αλλαγή της προσωπικότητας αποτελεί πάντοτε τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης μιας «συμπτωματολογίας», η οποία χρήζει ανάλυση και εάν χρειάζεται θεραπευτική υποστήριξη. Στη Βιονευρολογική, είναι από τα «μεγέθη», στα οποία δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να είμαστε σίγουροι, σε ότι αφορά την υπόλοιπη «μεταχείριση» του ασθενούς.