• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ερυθηματώδης λύκος μετά από νευρολογική διάγνωση

Ερυθηματώδης λύκος μετά από νευρολογική διάγνωση

Ερυθηματώδης λύκος μετά από νευρολογική διάγνωση

Έχουμε δει στη Βιονευρολογική το κεντρικό νευρικό σύστημα προσβάλλεται τακτικά από τον ερυθηματώδη λύκο, με αποτέλεσμα να περιπλέκει τη διαγνωστική και θεραπευτική αγωγή.

Πάντως, είναι κάτι που πρέπει έγκαιρα, παρόλες τις διαγνωστικές δυσκολίες που παρουσιάζονται, να το χειριστεί ο κλινικός γιατρός, έτσι ώστε να δώσει την κατάλληλη αγωγή.

Το ευχάριστο είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις σήμερα ο ερυθηματώδης λύκος δέχεται σε μεγάλο βαθμό μια θεραπευτική αγωγή που μπορεί να φτάσει και στο στάδιο της αποθεραπείας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όμως από την αρχή της διάγνωσης και πριν δοθεί η αγωγή, διότι στις περισσότερες φορές η διάγνωση του ερυθηματώδους λύκου έρχεται μετά από διάγνωση και θεραπεία ενός νευρολογικού συμβάντος, έτσι που να ακολουθεί μια «δευτερογενή» προσπάθεια αντιμετώπισης του, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ουσία σε ότι αφορά τη θεραπεία.

Ο ερυθηματώδης λύκος είναι μια τακτική αρρώστια που μπορεί εύκολα να ξεκινήσει σε ανοσολογικά προδιατεθειμένα άτομα που περιβαλλοντολογικοί παράγοντες με μεγάλη ένταση και πολλές φορές γρήγορη εξέλιξη συμβάλλουν αρνητικά.

Δεν υπάρχει πάντα άφθονος χρόνος, προκειμένου κανείς να κάνει διαγνωστικούς συνδυασμούς ή να περιμένει αποτελέσματα, κάνοντας εξετάσεις, για να κάνει το επόμενο διαγνωστικό βήμα. Πρέπει έγκαιρα και σωστά να ξεκινήσουν όλα μαζί από την αρχή, δίνοντας διάγνωση και θεραπευτική λύση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Δυσκινησίες, διάφορες κλινικές εικόνες σε μια βλάβη
Οι δυσκινησίες μπορεί να έχουν πολλές μορφές και να είναι διαφορετικής εντάσεως με διάφορες κλινικές εικόνες, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική· μπορεί να έχουν μικρές «αναστολές» ή υπερφορτώσεις, μπορεί να είναι έντονες, χαμηλές, οπωσδήποτε όμως σε όλες τις περιπτώσεις είναι μια απόκλιση από τη φυσιολογική λειτουργία Περισσότερα...



Οπτική νευρίτιδα και αλλεργική επιπεφυκίτιδα
Στη Βιονευρολογική έχουμε δει τακτικά το συγκερασμό των δυο νοσολογικών αυτών καταστάσεων... Περισσότερα...



Κινητικές διαταραχές και στερεοτυπίες
Οι στερεοτυπίες είναι τυπικές, κινητικές συνήθειες Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 6/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit