• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο και εγκεφαλονωτιαίο υγρό

Υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο και εγκεφαλονωτιαίο υγρό

Υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο και εγκεφαλονωτιαίο υγρό

Μια από τις πλέον τακτικές διαταραχές που προκαλεί ένα υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο είναι αυτή με την επίδραση που έχει στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Το αποτέλεσμα αυτής της διαρκής αυξημένης πίεσης του εγκεφαλονωτιαίου υγρού είναι αποτέλεσμα δευτερογενών λοιμώξεων και εγκεφαλικών εμφράκτων που γίνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Βέβαια, σήμερα με τα τεχνικά μέσα που υφίστανται, όπως το εγκεφαλογράφημα, η αξονική και η μαγνητική τομογραφία, είναι δυνατόν κανείς να το παρατηρήσει σε πρώιμο στάδιο ακόμη και να προλάβει τις διάφορες επιπλοκές.

Δηλαδή, να φανταστούμε δυο παράλληλες θεραπευτικές αγωγές˙ από τη μια αυτή του υπερηωσινοφιλικού συνδρόμου και από την άλλη αυτή των παθήσεων εξαιτίας της αύξησης της πίεσης του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Βέβαια, αυτές οι νευρολογικές διαταραχές για να ανακαλυφθούν γρήγορα πρέπει κάποιος να έχει την πείρα της διάγνωσης και την «προϋπηρεσία» στον τομέα αυτό για να μπορεί να κατευθύνει κατάλληλα και έγκαιρα την όλη διαδικασία.

Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, μια έγκυρη τοποθέτηση και διαγνωστική διαδικασία σχετικά με αυτό το θέμα πρέπει να γίνεται πάντα στο υπερηωσινοφιλικό συνδρομο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

To υπερκινητικό παιδί
Μια μια «στανταρισμένη» κλινική εικόνα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πάρα πολλοί ερευνητές, γιατροί ασχολούνται, καταλήγοντας ακριβώς σε αυτό το σημείο˙ ότι δεν υπάρχει μια «στανταρισμένη» εικόνα και έτσι κατά καιρούς έχουμε, μέχρι να επικρατήσει αυτός ο όρος «υπερκινητικό παιδί και διάσπαση προσοχής», διάφορες άλλες «υποδιαγνώσεις» ή διαγνωστικές ερμηνείες Περισσότερα...



Πανικός και εξαρτήσεις
Έχει παρατηρηθεί ότι οι καταστάσεις πανικού συμβαδίζουν με εξαρτήσεις από ουσίες. Περισσότερα...



H σκλήρυνση κατά πλάκας δεν επιτρέπει ψυχική ένταση
Σε καθημερινή βάση στον καθένα από εμάς, όταν κάνουμε μια ερώτηση «μα έπρεπε να θυμώσεις;», η απάντηση είναι ότι δεν μπορούσα να το αποφύγω Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit