• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η αντίσταση στην ινσουλίνη ένα νευρολογικό πρόβλημα

Η αντίσταση στην ινσουλίνη ένα νευρολογικό πρόβλημα

Η αντίσταση στην ινσουλίνη ένα νευρολογικό πρόβλημα

Στη Βιονευρολογικη, σχεδόν σε κάθε ασθενή, αναπτύσσοντας το ιστορικό του, προσπαθούμε να βρούμε σε ποιά κατάσταση είναι το ζάχαρο του αίματος και αν υφίσταται σε αυτόν μια αντίσταση προς την ινσουλίνη ή όχι.

Με τον όρο αντίσταση στην ινσουλίνη εννοούμε ότι δε γίνεται σωστός ο μεταβολισμός της γλυκόζης, έτσι ώστε να μπει στους μυς ή σε άλλα κύτταρα, προκειμένου να παραχθεί η ενέργεια που χρειάζεται για να εκπληρωθούν οι φυσιολογικές ανάγκες του ατόμου στην καθημερινότητα.

Η αντίσταση, λοιπόν, αυτή στην ινσουλίνη έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της γλυκόζης μέσα στο αίμα, με πάρα πολύ δυσάρεστες συνέπειες για όλα τα όργανα του σώματος και κυρίως τον εγκέφαλο , όπου εδράζεται και προκαλεί μικροφλεγμονές και διαταραχές του εγκεφαλικού ιστού .


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Λογόρροια
Η λογόρροια, αναμφισβήτητα, είναι μια διαταραχή Περισσότερα...





Ανοσοποιητικό σύστημα και αντίσταση στην ινσουλίνη
Ψάχνοντας με επιμέλεια τα ιστορικά των ασθενών, που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει λόγω νευροψυχιατρικών παθήσεων από τη Βιονευρολογική, με γνώμονα τη συμπεριφορά της αντίστασης στην ινσουλίνη, πιστοποιήσαμε ότι, σε πάρα πολλές καταστάσεις, η λειτουργία αυτή της αυξημένης αντίστασης στην ινσουλίνη είναι και η γενεσιουργός αιτία αυτών των ανοσολογικών αποκλίσεων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit