• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H επικινδυνότητα της υπερινσουλιναιμίας

H επικινδυνότητα της υπερινσουλιναιμίας

H επικινδυνότητα της υπερινσουλιναιμίας

Στην περίπτωση της υπερινσουλιναιμίας έχουμε κάτι πολύ απλό. Αλλάζει η συσχέτιση ινσουλίνης με γλυκόζη . Δηλαδή, χρειάζεται πολύ περισσότερη ινσουλίνη από ότι κανονικά, προκειμένου να περάσει τη γλυκόζη στο κύτταρο για να βγάλει την ενέργεια που πρέπει.

Στις περιπτώσεις υπερινσουλιναιμίας έχουμε το παθολογικό φαινόμενο της συσσώρευσης λίπους τόσο στο πάγκρεας όσο και στην κοιλιά με ταυτόχρονη αύξηση βάρους . Στην περίπτωση αυτή, ο διαταραγμένος μεταβολισμός επηρεάζει την ομοιόσταση του σώματος ως προς τη λαμβανόμενη τροφή και γενικά τη λειτουργία του όλου συστήματος.

Το αποτέλεσμα είναι να αρχίζει μια νοσηρή κατάσταση με πρώτο αποδέκτη το νευρικό σύστημα του ανθρώπου. Και κατά δεύτερο λόγο μια «πυροδότηση» καρκινικής διαδικασίας και μεταστάσεων. Σημαντική αξία έχει πάντα να προλαβαίνουμε τις διαταραχές αυτές και να επεμβαίνουμε θεραπευτικά με οποιονδήποτε τρόπο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Λεμφώματα του κεντρικού νευρικού συστήματος και η θεραπεία τους
Το λέμφωμα του κεντρικού νευρικού συστήματος είναι ένας όγκος ποικίλης κακοήθειας που μπορεί για καιρό να μείνει αδιάγνωστος, λόγω του ότι εμφανίζει «σιωπηλή» κλινική συμπτωματολογία Περισσότερα...



Νευρολογικές αρρώστιες, πριν τον καρκίνο
Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα νευρολογικών συνδρόμων, ασθενειών, συμπτωμάτων, τα οποία, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, έρχονται σαν πρόδρομα στοιχεία κάποιων νεοπλασιών και καρκινωδών επεξεργασιών Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 1/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit