Εγκέφαλος και άσχημα όνειρα
Τα όνειρα πάντα έχουν μια σημασία. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ενεργειακό φαινόμενο στον εγκέφαλο μέσα σε ένα νευρωνικό τόξο, το οποίο εκδηλώνεται, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, σε διάφορες καταστάσεις και ανάλογα με το περιεχόμενο της ζωής μας και της εμπειρίας μας.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι τους τελευταίες δυο αιώνες πλέον πάρα πολύ έντονα με αποκορύφωμα το Σίγκμουντ Φρόϋντ γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για την ανάλυση των ονείρων. Ο τελευταίος μάλιστα ονόμασε αυτή την ανάλυση «βασιλική οδό» προς το ασυνείδητο.
Δηλαδή, το να ονειρεύεται κανείς ότι όντας σαράντα ή πενήντα ετών δίνει εξετάσεις, δεν τα καταφέρνει και το αποτέλεσμα είναι να έχει περιπέτειες, είναι μια διαταραγμένη «βασιλική» οδός.
Αυτό βέβαια ανήκει στα τυπικά όνειρα, όπως λένε οι ερευνητές των ονείρων και οι αναλυτές τους, τα οποία έχουν να κάνουν με μια ελαφρά απόκλιση από ένα περιεχόμενο έντασης.
Η ένταση είναι αυτή που τα δημιουργεί και ο εγκέφαλος μέσα στον ύπνο «ψάχνει» να βρει ακριβώς τα αδύνατα σημεία που έχει αποτυπώσει η μνήμη, προκειμένου να μπορέσει να τα «ανασκάψει» και να τα επαναφέρει στη θύμηση, έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά να ελαττωθούν και να έχει μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα.