Τι είναι η γκρελίνη;
Τι είναι η γκρελίνη;

Πρόκειται για ένα αμινοξύ που δρα κατά καιρούς σαν ορμόνη ή πεπτίδιο, το οποίο ήρθε στο φως από μια ομάδα Ινδών ερευνητών που του έδωσε και ινδικό όνομα. Η παραγωγή του γίνεται κυρίως στον οφθαλμό, στομάχι και πάγκρεας.
Το πεπτίδιο αυτό με την ονομασία γκρελίνη ανοίγει την όρεξη αντανακλαστικά, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, εφόσον υπάρχει ερεθισμός στο σημείο που παράγεται π.χ. αύξηση της όρεξης στη θέα του φαγητού.
Είναι πολύ σημαντικές οι γνώσεις στον τομέα παραγωγής, συντήρησης της γκρελίνης σε σχέση με άλλα πεπτίδια.
Όχι μόνο για την ουσιαστική συμβολή που έχει στη διαχείριση της όρεξης και κατ΄επέκταση παχυσαρκίας, αλλά όπως έχει αποδείξει και η κλινική πείρα και σε καταστάσεις νευρώσεων, ψυχώσεων και κατάθλιψης.
Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τελευταίες ανακαλύψεις από την Ιαπωνία έχουν καταδείξει κάτι που επιστημονικά φαίνεται πολύ λογικό
Περισσότερα...

Είναι γνωστές οι παγκόσμιες έρευνες και οι εμπειρίες που έχουμε εδώ από τη Βιονευρολογική, που συνηγορούν σε αυτό˙ ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων και χαμηλών συχνοτήτων, ατμοσφαιρικών διαταραχών, με ότι αφορά τη νοητική ικανότητα και την ψυχοδομή των ατόμων
Περισσότερα...

Και βέβαια μεγάλη, διότι αυτό αποδεικνύει κλινικά ότι, κατά κύριο λόγο, το πρόβλημα της απομυελίνωσης που τυχόν υπάρχει και δημιουργεί την όλη παθογένεια της κατάστασης, εντοπίζεται στην παρεγκεφαλίδα και όχι στο υπόλοιπο κεντρικό νευρικό σύστημα
Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel