Γιατί το αλκοόλ παχαίνει;
Γιατί το αλκοόλ παχαίνει;
Η κατάποση του αλκοόλ, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, όταν γίνεται σε τακτικά διαστήματα, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, μπορεί να οδηγήσει και στην παχυσαρκία.
Ο λόγος δεν είναι, όπως λανθασμένα πιστεύουμε, η αύξηση των θερμίδων που γίνεται με την κατάποση του αλκοόλ. Ο κύριος λόγος είναι ότι με την οινοποσία αυξάνεται και η έκκριση της γκρελίνης, μιας ορμόνης που διεγείρει την όρεξη.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση μετά τον «ερεθισμό» του εγκεφάλου, η γκρελίνη έχει μεγάλη ορεξιογόνο ισχύ και ως αποτέλεσμα το πάχος.
Είναι κανόνας λοιπόν στις περιπτώσεις θεραπείας κάθε μορφής παχυσαρκίας να ξεκινάει κάποιος από τη διακοπή χρήσης αλκοόλ. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται έμμεσα η γκρελίνη και έχει πολλές φορές εκπληκτικά αποτελέσματα.