Γευσιγνωσία είναι η διαδικασία καλύτερης αναγνώρισης γεύσεων και οσμών και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιωθεί. Αυτό είναι κατανοητό σε χαρακτηριστικά επαγγέλματα όπως του αρωματοποιού και του μαγείρου όπου οι ίδιοι διδάσκουν αυτήν τη διαδικασία στους μαθητές τους. Η περιοχή που βρίσκονται οι οσφρητικοί βολβοί του εγκεφάλου παρουσιάζουν έντονηαναπαραγωγή κυττάρων τα οποία μπορούν να αναλάβουν επιπλέον λειτουργίες σε ότι αφορά την ανάγνωση οσμώνκαι γεύσεων. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι η εξελικτική πορεία του οσφρητικού λοβού μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση νέων γεύσεων και αρωμάτων.
Η τεχνολογική καινοτομία είναι μια κατάσταση που δημιουργείται μετά την ανάπτυξη του πληθυσμού· αυτή η ανάπτυξη σημαίνει αύξηση των αναγκών άρα έχει ως επακόλουθο την πρόοδο της τεχνολογίας και ιδιαίτερα της τεχνολογικής καινοτομίας. Περισσότερα...
Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.