Βιονευρολογικά

Εγκέφαλος και γευσιγνωσία

Εγκέφαλος και γευσιγνωσία

Γευσιγνωσία είναι η διαδικασία καλύτερης αναγνώρισης γεύσεων και οσμών και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιωθεί. Αυτό είναι κατανοητό σε χαρακτηριστικά επαγγέλματα όπως του αρωματοποιού και του μαγείρου όπου οι ίδιοι διδάσκουν αυτήν τη διαδικασία στους μαθητές τους. Η περιοχή που βρίσκονται οι οσφρητικοί βολβοί του εγκεφάλου παρουσιάζουν έντονη αναπαραγωγή κυττάρων τα οποία μπορούν να αναλάβουν επιπλέον λειτουργίες σε ότι αφορά την ανάγνωση οσμών και γεύσεων. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι η εξελικτική πορεία του οσφρητικού λοβού μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση νέων γεύσεων και αρωμάτων.