Κόκκινο κρασί και ημικρανίες
Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο όσον αφορά την εμφάνιση των ημικρανιών. Αρκετά άτομα εμφανίζουν αλλεργίες και ευαισθησία σε διάφορες διατροφικές ουσίες. Έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένες ουσίες που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί αυξάνουν τα ποσοστά εμφάνισης ημικρανιών. Αυτό συμβαίνει διότι οι συγκεκριμένες ουσίες διεγείρουν το στέλεχος του εγκεφάλου για την παραγωγή νευροπεπτιδίων τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν αναστολή της σεροτονίνης και δημιουργούν μικρές τοξικές εστίες στον εγκέφαλο. Μ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η εμφάνιση των ημικρανιών. Όταν λοιπόν η σχέση κόκκινου κρασιού και ημικρανιών διαπιστωθεί σ’ ένα άτομο, πρέπει να σταματήσει η λήψη του και να γίνει περαιτέρω έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αλλεργική προδιάθεση στο κρασί.