Βιονευρολογικά

Τυρί, σοκολάτα και ημικρανία

Τυρί, σοκολάτα και ημικρανία

Στα είδη διατροφής τα οποία ενισχύουν την εμφάνιση ημικρανιών συγκαταλέγονται πολλά είδη τυριού καθώς επίσης και διάφορα είδη σοκολάτας. Υπάρχουν λοιπόν οι ασθενείς οι οποίοι εμφανίζουν αλλεργική προδιάθεση στις παραπάνω τροφές και η λήψη τους προκαλεί την παραγωγή νευροπεπτιδίων τα οποία αυξάνουν τα ποσοστά εκδήλωσης των ημικρανιών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι τρόποι  αντιμετώπισης των ημικρανιών είναι η αποφυγή του εκλυτικού παράγοντα που ενισχύει την εμφάνισή τους καθώς επίσης και η χορήγηση αναλγητικών φαρμάκων, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να γίνει ανάλυση για τον εντοπισμό της αλλεργίας.