• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κινητικές διαταραχές;

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κινητικές διαταραχές;

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κινητικές διαταραχές;

Είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο το εύρος αυτών που μπορούν να κρύβονται πίσω από τις κινητικές διαταραχές. Όπως έχουμε διαπιστώσει και στη Βιονευρολογική, εξετάζοντας τους ασθενείς με τέτοια προβλήματα, υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο εύρος από διαταραχές τόσο του κεντρικού όσο και του περιφερικού συστήματος, καθώς επίσης και άλλων οργάνων ή συστημάτων.

Π.χ. και οι ειδικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν βλάβες των μυών, όπως είναι στη μυϊκή δυστροφία ή μυασθένεια. Πέραν όμως από αυτό, διαταραχές των αρθρώσεων ή παρέσεις νεύρων, ακόμη και μορφές απραξίας ή επιληπτικών κρίσεων μπορούν να επηρεάσουν την κινητικότητα του ατόμου και να προκαλέσουν έντονες κινητικές διαταραχές.

Μια ακριβής νευρολογική εξέταση σε βάθος και ανάλυση όλων των πιθανών αιτιών, στις περιπτώσεις που έχουμε και την ελάχιστη κινητική διαταραχή, είναι απολύτως απαραίτητα.

Το γεγονός που κάνει απαραίτητες αυτές τις διαδικασίες είναι ότι έχουν πολύ μεγάλη σημασία, σε ότι αφορά την εφαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής, στην αρχή της παρουσίας της κλινικής εικόνας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Δυσλεξία και εγκεφαλική δυσλειτουργία
Ασφαλώς η δυσλεξία δεν είναι μια «επικίνδυνη» εγκεφαλική δυσλειτουργία Περισσότερα...



Εγκεφαλικές λοιμώξεις και λεμφωτική διήθηση
Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι στις εγκεφαλικές λοιμώξεις ένα πολύ μεγάλο ρόλο στην παθογένεια, των εξ αυτών απορρεόντων συμπτωμάτων, παίζει μια διήθηση Περισσότερα...



Δυσκινησίες, διάφορες κλινικές εικόνες σε μια βλάβη
Οι δυσκινησίες μπορεί να έχουν πολλές μορφές και να είναι διαφορετικής εντάσεως με διάφορες κλινικές εικόνες, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική· μπορεί να έχουν μικρές «αναστολές» ή υπερφορτώσεις, μπορεί να είναι έντονες, χαμηλές, οπωσδήποτε όμως σε όλες τις περιπτώσεις είναι μια απόκλιση από τη φυσιολογική λειτουργία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit