• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πότε προσδιορίζουμε το «αντιπηκτικό του λύκου»;

Πότε προσδιορίζουμε το «αντιπηκτικό του λύκου»;

Πότε προσδιορίζουμε το «αντιπηκτικό του λύκου»;

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο τακτικά γίνεται ο εργαστηριακός προσδιορισμός του «αντιπηκτικού του λύκου». Στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εργαστηριακές εκείνες διαδικασίες που δείχνουν κατά πόσο τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα παρατείνουν το χρόνο πήξης των εξαρτημένων από τα φωσφολιπίδια.

Γενικά, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, εάν τα κλινικά ευρήματα υποδηλώνουν παρουσία αντιφωσφολιπιδικών αντισωμάτων και ο ασθενής δεν έχει τα ανάλογα συμπτώματα με αρνητική συμπτωματολογία, ακόμη και υποχώρηση τυχόν ουρολογικών συμπτωμάτων, και τα αντικαρδιολιπιδικά αντισώματα ενώ έχουμε την υπόνοια ότι είναι υψηλά, είναι χαμηλά, τότε θα πρέπει να προσδιοριστεί το «αντιπηκτικό του λύκου». Αυτό το κάνουμε κυρίως για επιβεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Πως «υιοθετείται» μια ψύχωση;
Πολλές φορές ο μηχανισμός είναι έτσι τροποποιημένος, ώστε να καλύπτει την ανάγκη κάποιου τρίτου να «υιοθετηθεί» από αυτόν Περισσότερα...



Πανικός και καθημερινότητα
Είναι λογικό να διερωτόμαστε γιατί ορισμένες φορές αισθανόμαστε πανικό σε τέτοιο βαθμό που μας είναι αδύνατον να τον διαχειριστούμε. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit