• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο και θεραπευτικές προσεγγίσεις

Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο και θεραπευτικές προσεγγίσεις

Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο και θεραπευτικές προσεγγίσεις

Επειδή το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από την ύπαρξη φλεβικών και αρτηριακών θρομβώσεων, σαν πρώτη θεραπευτική προσέγγιση της παθολογικής αυτής κατάστασης είναι η εφαρμογή μιας αντιπηκτικής αγωγής.

Η αντιπηκτική αγωγή σε ασθενείς με αρτηριακές και φλεβικές θρομβώσεις είναι η χορήγηση αντιπηκτικών φαρμάκων και είναι απαραίτητη ακόμη και σε στάδιο μη κλινικής εκδήλωσης του κινδύνου, αλλά υποψίας ή πιστοποιημένης διάγνωσης.

Σε έγκυες γυναίκες που έχουν ένα ιστορικό προηγούμενων αποβολών και έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη του αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου, η αγωγή με συνδυασμό ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους υποδόρια και ασπιρίνης έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

Έγκαιρα πρέπει να γίνεται ακόμη σε νεαρές ηλικίες η ενδοφλέβια χορήγηση γ-σφαιρίνης και επίσης πάρα πολύ ουσιώδες είναι στην περίπτωση αναιμιών ή θρομβοκυτταροπενίας να χορηγείται η αντίστοιχη αγωγή, ανεξάρτητα από το στάδιο ύπαρξης του αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου και της νοσολογικής του προέκτασης.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το βάδισμα της πάπιας (νήσσαν) στους μυοπαθητικούς ασθενείς
Οι ασθενείς με μυοπάθεια έχουν γενικευμένα μυϊκά προβλήματα, αλλά κυρίως αδυναμία ισορροπίας κατά την πορεία του βαδίσματος Περισσότερα...



Parkinson disease
Published research on Parkinson disease Περισσότερα...



Το πρόβλημα της λευκής ουσίας στην προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια
Έχουμε εδώ μια συγκεκριμένη διαταραχή, όπως «βγαίνει» και από τις παρατηρήσεις μας στην Βιονευρολογική, όπου έχουμε συγκεκριμένη φθορά, κυρίως της λευκής ουσίας και μάλιστα τόσο σε φλοιϊκό επίπεδο όσο και στην παρεγκεφαλίδα, που πιστοποιείται με τις νευροφυσιολογικές εξετάσεις και κυρίως νευροαπεικονιστικές εξετάσεις της μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit