• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γιατί κάτι «ζεστό» βοηθάει μετά από το έντονο στρες;

Γιατί κάτι «ζεστό» βοηθάει μετά από το έντονο στρες;

Γιατί κάτι «ζεστό» βοηθάει μετά από το έντονο στρες;

Έχουμε παρατηρήσει όλοι μας σε κάποιες καταστάσεις πως μετά από ένα έντονο στρες, ένα ζεστό περιβάλλον, ένα θερμό ποτό π.χ. τσάι ή κονιάκ, ακόμη και στις πιο ζεστές μέρες, είναι δυνατόν να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Ακόμη περισσότερο, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική από έρευνες που κάνουμε, τα αισθήματα της «εσωτερικής θέρμης» είναι πολύ έντονα μετά από τη χρήση της σάουνας.

Έτσι λοιπόν εδώ και χρόνια η υπόθεση ότι μια σωματικά αισθανόμενη ζέστη προκαλεί αυθόρμητα και μια θέρμη, σε ότι αφορά τα αισθήματα μας, επαληθεύεται πολλές φορές.

Βέβαια, το κεντρικό σημείο των λειτουργιών αυτών παραμένει η «νήσος του εγκεφάλου», η οποία ρυθμίζει ακριβώς σαν interface τη μεταβίβαση της εξωτερικής θερμότητας σε μια εγκεφαλική παρόμοια.

Έτσι έχουμε την προετοιμασία του εγκεφάλου για ένα επικοινωνιακό καθεστώς, σε ότι αφορά το επίπεδο θέρμης, με το γύρω περιβάλλον και τα πρόσωπα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα πλέον αρνητικά σημεία επιρροής στη διαμόρφωση χαρακτήρα
Στη Βιονευρολογική, με την πείρα μας από τα πολλά ιστορικά των ασθενών που εξετάσθηκαν εδώ, έχουμε καταγράψει μια λίστα όλων εκείνων των καταστάσεων που διαμορφώνουν αρνητικά ένα χαρακτήρα Περισσότερα...



Τι είναι το λεγόμενο πλάγιο προμηκικό σύνδρομο;
Πρόκειται για ένα εγκεφαλικό σε μια συγκεκριμένη περιοχή της οπίσθιας κάτω παρεγκεφαλιδικής αρτηρίας και μάλιστα δημιουργεί χαρακτηριστική συμπτωματολογία, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, από την παρεγκεφαλίδα˙ μια ομάδα συμπτωμάτων όπως δυσαρθρία, ομόπλευρη αταξία, ίλιγγος, νυσταγμός και βλάβη του αιθουσαίου νεύρου που συνδέονται με αυτό Περισσότερα...



Πρέπει να ψάχνουμε τη χαρακτηριοδομή του παιδιού;
Είναι μια ερώτηση, η οποία, όντως, σήμερα έχει μια μεγάλη σημασία , εάν πρέπει να γίνεται μια έρευνα της προσωπικότητας του παιδιού, ακόμα και όταν αυτό δείχνει, κατά τη γνώμη μας, μια απόλυτη φυσιολογική ψυχική ανάπτυξη Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit